Mohamed Musa, Mikael Thorstensson, Marianne Sand, Camilla Hermelin siar om valet 2018. Foto: Åsa Sommarström

Här är Sollentunas viktigaste valfrågor

Vilka är de viktigaste frågorna i kommunvalet 2018? Mitt i ställde frågan till folk på stan och profiler inom olika områden. Här är deras svar.

  • Publicerad 07:21, 5 sep 2017

Camilla Hermelin, grundare och vd i företaget Karriärkonsulten
”Den viktigaste valfrågan 2018 är jobb, för det är nyckeln till så mycket annat, till exempel integration. Jag har dagligen kontakt med arbetssökande som vill jobba och arbetsgivare som vill anställa. För att lyckas behövs framför allt tre saker: förenkling av Arbetsförmedlingens stödåtgärder, att åtgärderna tar hänsyn till individens förutsättningar och en satsning på att ge nyanlända ökad förståelse hur man snabbast integreras i Sverige, så att man blir anställningsbar”.

”Den viktigaste valfrågan 2018 är jobb”

Camilla Hermelin


Mikael Thorstensson, fotbollsspelare och spelande klubbchef i Sollentuna FK
”Öka resurserna till kultur- och fritid. Idrotten och kulturen behöver få en större del av den totala budgeten i kommunen och politikerna bör även se över vilka markområden som kan användas och prioriteras för idrott. Vi kan inte bara förtäta Sollentuna med bostäder utan behöver se till helheten för alla boende”.

”Vi kan inte bara förtäta Sollentuna med bostäder”

Mikael ThorstenssonMohamed Musa, aktivist i lokala frågor, tidigare ordförande i föreningen Möjligheternas plats som jobbar med unga och utanförskap
”Att förebygga försämring av välfärden och ge bra förutsättningar för medborgare. Agera istället för att reagera! Skolfrågan blir viktig då det är samhällets främsta investering och skyddsfaktor för en bra start i livet. Skolorna bör ha samma förutsättningar och verktyg för att kunna göra ett så bra arbete som möjligt”.

”Agera istället för att reagera!”

Mohammed Musa


Marianne Sand, skådespelare, regissör och grundare av Edsbergs Slottsteater:
”Politiken pratar ofta om att bygga stad, men en stad utan kulturliv är en stad utan hjärta. En långsiktig och målmedveten satsning på ett kvalitativt kulturutbud ökar Sollentunas attraktivitet och fungerar som en brobyggare i kommunikation och kulturell förståelse”.

”En stad utan kulturliv är en stad utan hjärta”

Marianne Sand


Sju politiska utropstecken i Sollentuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Butikerna bävar – befarar paketkaos i jul

Nyheter "Ligger på gränsen till att vi ska kunna driva vår butik" För varje år ökar e-handeln, och allt större krav ställs på de butiker som är ombud och ska ta hand om ett växande paketberg. Lägg till det corona som gör att ännu fler kommer att handla sina klappar...onsdag 25/11 5:20

Låg inkomst ökar risken att dö i covid-19

Nyheter Dödligheten kan vara upp till fyra gånger så hög Bostadsort och låg inkomst har stor inverkan på risken att dö i covid-19, visar en ny rapport från Regionen. "Det viktigaste just nu är att hålla nere smittspridningen, eftersom de med låga inkomster...tisdag 24/11 18:50