Här som i Mårten Trozigs gränd är det ofta klotter. Foto: Mostphotos

Här är M:s vallöften om Gamla stan

Få bort skräp och klotter. Det ligger högt upp på Moderaterna dagordning för att det ska bli bättre i Gamla stan. Men Socialdemokraterna dissar listan.

  • Publicerad 10:22, 6 sep 2018

I onsdags var det politikersamtal i Mäster Olofsgården i Gamla stan – om hur stadsdelen bör vara och utvecklas. Moderaterna lanserade samtidigt ett valprogram särskilt riktat till invånarna i stadsdelen.

– Gamla stan är ett av Stockholms skyltfönster mot omvärlden, och vi måste ha en fungerande miljö för både turister och de boende, säger Joakim Larsson (M) oppositionsborgarråd. 

Här är M:s vallöften:

1. Nolltolerans mot klotter, nedskräpning och skadegörelse

2. Fler papperskorgar

3. Fler trygghetskameror

4. Fler offentliga toaletter

5. Synlig polis och fler ordningsvakter

6. Utökad dialog mellan politiker, boende och näringsidkare genom inrättandet av ett råd

7. Översyn och inventering av turismens möjligheter i och utmaningar för Gamla stan

8. Översyn och utarbetande av förslag för turistbusstrafiken runt Gamla stan

9. Insats för enhetlig och utökad torghandel på Mälartorget och Kornhamnstorg

10. Gräv ned Centralbron, öppna upp Riddarholmskanalen och låt Riddarholmen innehålla bostäder istället för enbart myndigheter

Socialdemokraterna dissar löftena

Anders Göransson (S) är ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd. Han ger inte mycket för Moderaternas vallöften om Gamla stan. 

”Jag kan konstatera att det redan råder nolltolerans mot klotter, nedskräpning och skadegörelse, att kommunen inte styr över polisens arbetsmetoder och citytunneln ligger precis på den plats där M vill gräva ner centralbron. Något som gör att deras kostnadsberäkningar, som gjordes innan citytunneln byggdes, är helt oanvändbara.”, skriver han i ett mej