Gabriel Stuart, Klas Fältström och Nanushka Yeaman är lokalt engagerade på olika sätt. Foto: Mitt i

Här är eldsjälarnas hetaste valfrågor

Nu är det bara dagar kvar till valet. Vilken är den viktigaste lokala valfrågan? För ett år sedan ställde Mitt i frågan till tre engagerade profiler i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö

  • Publicerad 15:00, 6 sep 2018

 Gabriel Stuart, 30, aktiv inom konstnärskollektivet Studio Ryktet i Fruängen

”Det är fortsatt växtvärk i stadsdelen. Det byggs väldigt många bostäder, men det gäller att även satsa på andra saker som är viktiga i människors vardag: såsom skolor, idrottsplatser och ungdomsgårdar. Jag tycker att det är viktigt att man kan bo i Fruängen hela livet igenom. Det ska vara en levande plats.”

Gabriel Stuart, Nanushka Yeaman och Klas Fältström träffas i Fruängen för att prata val.

Nanushka Yeaman, 41, som startat Facebookgruppen Tryggare Älvsjö/Solberga

”För mig som småbarnsförälder är tryggheten det viktigaste. I Älvsjö varierar problemen mellan olika områden, vilket gör att vissa anser att rädslan är överdriven eftersom de aldrig rör sig där.

Jag tycker det är oacceptabelt att folk byter vårdcentral för att det är oroligt utanför och att man inte vågar leka i sin närmaste lekpark. Vi behöver mer resurser till välfärdens frontlinjer: lärare, socialsekreterare, poliser.”

 

Klas Fältström, ordförande i Mälarhöjdens IK Fotboll, som driver projektet Fotboll för alla och Axelsbergs aktivitetspark

”På kort sikt är det att få till vårt allaktivitetshus i Axelsberg, som syftar till att öka integrationen i området: pensionärer, unga, nyanlända – det ska vara en träffpunkt för alla.
Det borde också bli enklare för idrottsföreningar att erbjuda unga och ensamkommande praktik. Vi kan ge arbetsuppgifter som bland annat ledare och tränare. Men det måste vara fullt ut subventionerat, annars har vi inte råd, och mer långsiktigt.”