Pehr Granfalk (M) hoppas att människor nu ska få en fördjupad bild av Hanif Bali (M). Foto: Mitt i

”Hanif Bali är ett svenskt politiskt fenomen”

Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna, har fortfarande stort förtroende för Hanif Bali (M), trots turbulensen. – Nu får Hanif en chans att ta ett steg tillbaka och fundera på hur han ska utveckla sitt sätt att kommunicera, det vill säga sluta twittra.

  • Publicerad 18:01, 19 mar 2018

Hanif Bali (M) är både ledamot i kommunfullmäktige och sitter i stadsbyggnadsnämnden i Solna.

Efter att han publicerat en mejlkonversation på Twitter mellan utrikesdepartementet och en journalist angående en intervju med den ukrainske människorättsaktivisten Olga Skripnuk, har han nu meddelat att han lämnar Moderaternas partistyrelse och slutar twittra om politik.

Mejlen hade från början begärts ut av Nyheter Idag, en högerpopulistisk sajt.

Till Mitt i säger kommunstyrelsen ordförande i Solna, Pehr Granfalk (M), att han fortfarande har stort förtroende för Hanif Bali.

– Jag har ingen anledning att ompröva partiledningens hantering av ärendet och har därmed fullt förtroende för Hanif Bali utifrån de uppdrag han i dag besitter. Han har bett om ursäkt och visat att han ångrar sig, vilket jag tycker är bra. I och med det anser jag frågan utagerad.

Det finns ingen annan politiker i Sverige som ens är i närheten av honom när det gäller medialt genomslag

Pehr Granfalk, om Hanif Balis popularitet

Pehr Granfalk har själv ännu inte pratat med Hanif Bali, sedan han avgick från partistyrelsen, men är positiv när han beskriver sin partikollega.

– Jag tror att han har väldigt många vänner som hjälper och stöttar honom just nu. Hanif Bali är ett svenskt politiskt fenomen. Det är därför det här blir så stort. Det finns ingen annan politiker i Sverige som ens är i närheten av honom när det gäller medialt genomslag.

Pehr Granfalk tror även att turbulensen rent av kan vara bra för Hanif Bali.

– Nu får Hanif en chans att ta ett steg tillbaka under en tid och fundera på hur han ska utveckla sitt sätt att kommunicera, det vill säga sluta twittra. Twitter är ett väldigt trubbigt verktyg, där man ska vara rapp och det är lätt att ta twitterinlägg ur sin kontext.

Jag hoppas att han väljer ett mer resonerande medium

Pehr Granfalk, om att Hanif Bali slutar twittra

Istället hoppas Pehr Granfalk att människor nu ska få en fördjupad bild av personen Hanif Bali, nu när han slutar twittra.

– Jag hoppas att han väljer ett mer resonerande medium där folk får se att det finns en väldigt skarp hjärna och en skicklig politisk analytiker bakom de snabba, rappa kommentarerna på Twitter. Hanif har en bakgrund som är unik inom svensk politik i och med att han kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn när han var fyra år gammal. Han har gjort en otrolig resa.