Han vill ha superbuss till Kista

Tomas Eriksson från Hässelby är Miljöpartiets toppkandidat till landstingsvalet. Hans viktigaste fråga: Bättre kollektivtrafik till Hässelby-Vällingby.

  • Publicerad 16:26, 1 feb 2018

När Miljöpartiet går till landstingsval i höst är det Tomas Eriksson som toppar listan. Som Hässelbybo ser han en utbyggnad av kollektivtrafiken som en viktig fråga.

– Tunnelbanan fungerar relativt väl – men för dem som vill åka åt andra hållet är det inte bra. Det ska också gå fortare att ta sig till de stora knutpunkterna, Jakobsberg, Spånga och Kista, säger han.

Gör 179:an till superbuss

Ett av förslagen på förbättringar i kollektivtrafiken är att göra buss 179 mellan Vällingby och Kista till en så kallad superbuss.

– Tanken är att man ger busstrafiken egna körfält eller förtur i trafiken för att de ska kunna komma fram fortare. De måste också få tätare avgångar – i dag tar det dubbelt så lång tid att ta 179:an till Kista som att åka bil. Det är orimligt, säger Tomas Eriksson.

Tomas Eriksson anser också att kollektivtrafiken i Hässelby Villastad är för dålig och behöver byggas ut med fler bussar.

– Det är svårt att vara kollektivtrafikresenär om man bor i Hässelby Villastad, säger han.

Tomas Eriksson har under den här mandatperioden varit Miljöpartiets gruppledare i landstinget.