Alliansen i Solna kan få egen majoritet. Foto: Åsa Sommarström

Framgång för Alliansen – får egen majoritet

Alliansen får enligt preliminär statistik egen majoritet i Solna. – Jag tror folk tycker att vi gjort ett bra jobb den här mandatperioden, säger Pehr Granfalk (M).

  • Publicerad 10:47, 10 sep 2018

Pehr Granfalk (M) är på väg till stadshuset för måndagsmöte med allianskollegorna när Mitt i Solna når honom på telefon.

– Jag tror att det kommer vara en god stämning på mötet. Det ser ut som att vi behåller vår ställning eller i bästa fall stärker den.

(C) ökar mest

Enligt preliminära siffror får Alliansen majoritet i Solna med minsta möjliga marginal. Centerpartiet ökar mest av alla partier och gör sitt bästa val i Solna sedan 1982.

– Det känns förstås kul att det går så bra. Vi har gjort en bra valrörelse med relevanta frågor för Solnaborna, säger Magnus Persson (C).

Kolla! Såhär röstade dina grannar

Moderaterna tangerar sitt resultat från 2014, det är ett trendbrott. Partiet har tappat 5-10 procentenheter i Solna de senaste valen.

– Vi är betydligt populärare i kommunen än i riksdagen och landstinget. Jag tror folk tycker att vi gjort ett bra jobb den här mandatperioden, säger Pehr Granfalk.

Alliansen fortsätter

Allianspartierna ser ut att behålla makten i Solna.

– Ja, det ser jag som rätt naturligt. Som det ser ut nu så är det Alliansen som styr i majoritet eller minoritet. Men nu avvaktar vi onsdagsräkningen och när det är klart hur Solna ska styras så kommer vi att presentera det gemensamt.