(FI) siktar på plats i kommunhuset

Sedan i somras finns en lokalgrupp av Feministiskt initiativ. De siktar nu på en plats i kommunhuset. – Vi är bra på slutspurter, säger Madelene Eriksson, förstnamn på FI:s valsedel i Sundbyberg.

  • Publicerad 07:27, 5 sep 2018

Sundbyberg kommun är en av tio kommuner i Stockholms län där Feministiskt initiativ ställer upp till val i år.

2014 fick FI 0,72 procent i kommunvalet i Sundbyberg. I år hoppas partiet kunna ta sig hela vägen in till kommunfullmäktige.

Sedan i somras har tre personer brutit sig ur FI Solna-Sundbyberg och bildat en egen lokalgrupp. Förstanamnet på årets valsedlar är Madelene Eriksson, 25 år, som jobbar som verksamhetsutvecklare.

De andra två är Henric Södergren, 25 år, psykologistudent och Svenja Herrmann, 28 år, affärsutvecklare.

Vi vill att hela Sundbyberg ska bli tillgängligt för alla.

Madelene Eriksson

– Våra tre huvudfrågor är att stärka hbtq-personers rättigheter, att få en rimlig bostadsmarknad med billigare hyresrätter och att Sundbyberg blir mer tillgängligt både fysiskt och språkligt för fler personer, säger Madelene Eriksson.

Hon vill även att alla som jobbar inom kommunen ska få en utbildning i hur det är att vara hbtq-person i dag.

– Många verksamheter i Sundbyberg är bra, som föreningen Aggregat (kommunens kulturverksamhet för dem mellan 15 och 25 år) och biblioteket i Hallonbergen som jobbar med flera olika språk och har tysta rum där man kan sitta ner till exempel. Men vi vill att hela Sundbyberg ska bli tillgängligt för alla.

Locka osäkra väljare

Partiet som hittills varit ganska osynligt i valrörelsen har nu lagt in en högre växel.

– Vi håller på att sätta upp affischer och dela ut flygblad nu. Vårt parti har inte lika stor budget som övriga så vi får kämpa mer och jobba mycket med sociala medier, berättar Madelene Eriksson.

 Vårt parti har inte lika stor budget som övriga så vi får kämpa mer

Madelene Eriksson

På torsdag vid 12.30 kommer hon också få med sig Gudrun Schyman, partiledare för FI, för att gemensamt gå och rösta i Sundbyberg stadshus.

Partiet hoppas kunna locka många av de väljare som fortfarande är osäkra på hur de ska lägga sin röst i valet.

– Många bestämmer sig sent och kommer att välja även i vallokalen. Vi är bra på slutspurter! säger Madelene Eriksson.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Simhall och bibliotek öppna trots nya råden

Nyheter Trots nya strängare corona-råd i Stockholm kommer inte Sundbybergs stad stänga simhallen eller biblioteken. Men blir kommer för många besökare kan maxtak införas.fredag 30/10 14:35

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56