Oppositionsrådet i Nacka, Khashayar Farmanbar (S), om M:s utspel: Oseriöst. Foto: Pressbild + Mitti

Farmanbar: Moderaternas utspel inte seriöst

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka, anser att förslaget redan är utrett och är inte förvånad över M:s förslag till utredning. I kväll tas frågan upp på kommunstyrelsens möte.

  • Publicerad 15:47, 27 aug 2018

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka, anser att förslaget redan är utrett och är inte förvånad över M:s förslag till utredning:

– Ett utredningsförslag två veckor innan valet på en nyligen utredd fråga är inte seriöst. Vi vill besluta om fler idrottsutrymmen istället för ännu en utredning.

Kommer yrka på beslut

Khashayar Farmanbar säger att Socialdemokraterna på kommunstyrelsen i dag kommer att yrka på beslut enligt det nyligen utredda alternativet, som inrymmer två elvamannaplaner, två ishallar, en 50 metersbassäng, liksom en bollhall på Järlahöjden.

Mikael Carlsson, gruppledare för Nackalistan, säger i en kommentar till Moderaternas svängning på måndagen:

– Jag hade det på känn, det är stort tryck på dom (Moderaterna).

Har beskedet med valet att göra?

– Ja, det har det. Det gör det också lite svårt för oss andra partier, vi vill inte få det att verka som valfläsk. Det är positivt att M själva ser hur galet liggande förslaget är.

Mats Gerdau (M), är kommunstyrelsens ordförande:

– Vi har sett ett stort behov av fotbollsplaner, vi i Moderaterna tycket att det är viktigt med bra fritidsaktiviteter. I och med att vi tecknat avtal om att bygga ett högt hus vid Nacka forum, Discus, kan det bli ytterligare utrymme för en elvamannaplan till.

Spelar valet in att ni lägger förslaget?

– Frågan om fotbollsplaner har uppmärksammats. Vi svarar på alla frågor när dom dyker upp, det har inte med valrörelsen att göra. I vintras pratade vi om vintersport i Järlahöjden, vi tar upp alla frågor när de kommer.

Finns risk att fotbollen tar för stor plats och att andra idrotter får stå tillbaka?

– Fotbollen är jättestor sport, både bland killar och tjejer. Jag vill påstå att vi i kommunen visar stort intresse även för andra sporter, som ridsport och skridskor, säger Mats Gerdau.

Förslaget kommer nu att gå vidare för beslut. Förslaget är att bygga två elvamannaplaner och en sjumannaplan på Järlahöjden.