Ella Bohlin (KD) anser att det är ett populistiskt utspel från Erika Ullberg (S). Foto: Läsarbild Pressbild Sll+Mattias Kamgren

Ella Bohlin(KD): ”Det är ohederligt av S”

Ella Bohlin (KD), barn och äldrelandstingsråd är kritisk till Erika Ullberg (S) vallöfte att öppna en barnavårdcentral i Sköndal och en ungdomsmottagning i Rågsved. – Jag tycker inte att politiker ska peka och säga, ”här ska det ligga en BVC”, det är behoven som avgör det, säger Ella Bohlin (KD).

  • Publicerad 07:09, 7 jul 2018

Tidigare i veckan rapporterade Mitt i att Socialdemokraternas oppostionsråd i landstinget, Erika Ullberg, lovade att en BVC i Sköndal ska öppna och att det ska etableras en ungdomsmottagning i Rågsved. Något som Ella Bohlin (KD) reagerade på och hon anser att Socialdemokraterna inte tar hänsyn till flera olika faktorer.

– Ungdomsmottagningen hade svårt att hålla kvaliteten uppe och därmed var det svårt att trygga patientsäkerheten. Det finns en ungdomsmottagning i Farsta och en på Gullmarsplan. Jag tycker inte att Socialdemokraterna tar hänsyn till att man inte vill gå till en ungdomsmottagning där man bor och ungdomar rör sig över stora ytor. Jag tycker det är ohederligt av Erika Ullberg (S) att lova en ungdomsmottagning, säger Ella Bohlin (KD).

Stockholm växer och vårdbehovet ökar. Alliansen som styr i landstinget ser att det kommer behövas fler barnavårdscentraler i framtiden. Men det är inte politikerna som ska bestämma var de ska ligga, enligt barn- och äldrelandstingsrådet.

– Det är behovet som avgör var etableringen kommer ske. Erika Ullberg (S) tror att hon har kompetens att avgöra var barnavårdscentraler ska ligga, men det har hon inte. Det behövs utredas mer och vi har fri vårdetablering. Klarar man av våra hårda krav  är det fritt fram att etablera en BVC, säger Ellla Bohlin.