SD-politiker skrev hatiska kommentarer. Foto: Mostphotos

Efter granskning: SD-topp inte längre valbar

SD-politikern som skrev hatiska kommentarer förlorar nu sin kandidatur. Det har Sverigedemokraterna på risknivå beslutat. – Det är synd, säger Björn Lindgren, politisk sekreterare SD Järfälla.

  • Publicerad 11:17, 7 sep 2018

Under torsdagen avslöjade Expressen att flera politiker har skrivit hatiska kommentarer på flera olika sajter.

Nu skriver Expressen Rose-Marie Sundlöf, kandidat för Sverigedemokraterna, i Järfälla är en av dem. Nu har Sverigedemokraterna på riksnivå dragit tillbaka hennes kandidatur.

Björn Lindgren är politiks sekreterare för Sverigedemokraterna i Järfälla, och menar att Expressens avslöjande handlar om förtal.

– Jag kan inte uttala mig om detta för det handlar om förtal. Hon säger att hon aldrig har sagt det här.

Men nu har ju ändå Sverigedemokraterna på riksnivå dragit tillbaka hennes kandidatur. Vad säger du om det?

– Det är synd. Mer kan jag inte säga.

Under fredagens morgon släppte även Aftonbladet en granskning om hatiska kommentarer på nätet som kan kopplas till politiker.

Där framkommer att ytterligare en Sverigedemokrat i Järfälla, Lennart Gehrke som är nummer 11 på listan, har skrivit hatiska kommentarer.

På sajten Nordfront ska han ha skrivit en kommentar till en artikel som menar att invandrare tagit över Nordstan i Göteborg:

”Det är fan dags att stänga dörrarna och dra av alla mag ak4:or vi har. Rensa FFS.”.

Till Aftonbladet säger han att han inte har skrivit det som påstås och Björn Lindgren, politisk sekreterare i Järfälla, vill inte uttala sig i fallet.