Dörren är inte stängd för Centerpartiet trots att M, L och KD får egen majoritet. Foto: Mitt i

Dörren för Centerpartiet fortfarande på glänt

2013 lämnade Centerpartiet Alliansen i Sollentuna. Men efter valet igår kan de välkomnas tillbaka. – Vi behöver alla sätta oss ner i förhandlingar, säger Henrik Thunes (M).

  • Publicerad 09:06, 10 sep 2018

Moderaterna backar i kommunvalet i Sollentuna men bibehåller majoriteten i kommunfullmäktige tillsammans med Liberalerna och Kristdemokraterna.

Men exakt hur den styrande koalitionen kommer att ta form är inte klart.

– Jag tror att vi alla behöver ett par dagar för att smälta intrycken och därefter kan vi sätta oss i förhandlingar. Jag vill inte spekulera i vad som händer i Sollentuna annat än att nuvarande majoritet har fortsatt stöd.

Hur ser möjligheterna ut för ett styre tillsammans med Centerparitet?

– Det är precis det vi behöver fundera på och förhandla om. Jag vill gärna samarbeta med borgerliga partier och vill ha en borgerlig majoritet. Utöver det vill jag inte kommentera mer.

Även Kristdemokraterna har uttryckt att de vid behov kan vara intresserade av ett samarbeta med Centerpartiet men att de i första hand vill styra med Moderaterna och Liberalerna.

Jonas Riedel är nytillträdd gruppledare för Centerpartiet i Sollentuna.

– Vi har ett jättebra samarbete med alla Allianspartier i kommunen och vill jättegärna vara med och prata om den kommande mandatperioden. Sen får vi se vad det ger, säger Jonas Riedel.

Han är nöjd med valresultatet, Centern går framåt, och hoppas att partiet under ny ledning ska bli tydligare med vilken politik de vill föra i Sollentuna.

– Framgångarna känns jättekul, stort tack till alla som arbetat ideellt. Nu ska vi bygga upp organisationen och komma in mer i politiken i Sollentuna. Vi hoppas att vi ska få en ännu starkare mandatperiod.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tureberg får bidrag för Sollentuna GP

Nyheter Sprider kommunens namn till omvärlden, anser politikerna Turebergs FK får ett bidrag på 300 000 kronor per år för perioden 2022–2025 för att arrangera Sollentuna Grand Prix på Sollentunavallen. Det har kultur- och fritidsnämnden beslutat.söndag 16/1 6:40

Misstänkt tjuv med störsändare greps med nystulet gods

Nyheter Blockerade fjärrlåset till bil på parkering i Häggviks handelsplats Tack vare vittnen kunde polisen i Sollentuna gripa en misstänkt tjuv som ska ha använt sig av störsändare på parkeringen i Häggviks handelsplats.fredag 14/1 15:33