Dörren är inte stängd för Centerpartiet trots att M, L och KD får egen majoritet. Foto: Mitt i

Dörren för Centerpartiet fortfarande på glänt

2013 lämnade Centerpartiet Alliansen i Sollentuna. Men efter valet igår kan de välkomnas tillbaka. – Vi behöver alla sätta oss ner i förhandlingar, säger Henrik Thunes (M).

  • Publicerad 09:06, 10 sep 2018

Moderaterna backar i kommunvalet i Sollentuna men bibehåller majoriteten i kommunfullmäktige tillsammans med Liberalerna och Kristdemokraterna.

Men exakt hur den styrande koalitionen kommer att ta form är inte klart.

– Jag tror att vi alla behöver ett par dagar för att smälta intrycken och därefter kan vi sätta oss i förhandlingar. Jag vill inte spekulera i vad som händer i Sollentuna annat än att nuvarande majoritet har fortsatt stöd.

Hur ser möjligheterna ut för ett styre tillsammans med Centerparitet?

– Det är precis det vi behöver fundera på och förhandla om. Jag vill gärna samarbeta med borgerliga partier och vill ha en borgerlig majoritet. Utöver det vill jag inte kommentera mer.

Även Kristdemokraterna har uttryckt att de vid behov kan vara intresserade av ett samarbeta med Centerpartiet men att de i första hand vill styra med Moderaterna och Liberalerna.

Jonas Riedel är nytillträdd gruppledare för Centerpartiet i Sollentuna.

– Vi har ett jättebra samarbete med alla Allianspartier i kommunen och vill jättegärna vara med och prata om den kommande mandatperioden. Sen får vi se vad det ger, säger Jonas Riedel.

Han är nöjd med valresultatet, Centern går framåt, och hoppas att partiet under ny ledning ska bli tydligare med vilken politik de vill föra i Sollentuna.

– Framgångarna känns jättekul, stort tack till alla som arbetat ideellt. Nu ska vi bygga upp organisationen och komma in mer i politiken i Sollentuna. Vi hoppas att vi ska få en ännu starkare mandatperiod.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu är Röda Korsets nya second hand-butik invigd

Nyheter Mindre lokal ska ge större lönsamhet. En stund före klockan 11 i lördags började en liten nyfiken kö bildas utanför Röda Korsets nya second hand-butik på Hvidovrestråket i Tureberg. – Härmed förklarar jag vår nya butik invigd, sa Joakim...tisdag 20/10 5:15

Oförändrad skatt i Alliansens budget för 2021

Nyheter De ekonomiska prognoserna präglas av stor osäkerhet. Nu har den styrande Alliansen i Sollentuna presenterat sitt budgetförslag för de kommande åren.måndag 19/10 14:30

Fritidsgården Ringen stängd efter larm om droger

Nyheter Kultur- och fritidskontoret agerade efter att ha fått "signaler". Kultur- och fritidskontoret har fått signaler om att droger kan ha förekommit på fritidsgården Ringen i Edsberg. Kommunen har därför beslutat att tillfälligt stänga fritidsgården.måndag 19/10 7:43