Mikael Stigenberg (SD), Henrik Thunes (M) och Joakim Jonsson (S). Foto: Åsa Sommarström/Aza Cheragwandi

De kryssades mest i Sollentuna

Rösträkningen är klar och det slutgiltiga resultatet till kommunfullmäktige fastställt. Flest kryss på valsedlarna fick Moderaternas Henrik Thunes och Socialdemokraternas Joakim Jonsson.

  • Publicerad 08:50, 25 sep 2018

Med 996 personröster fick Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, flest personröster. Därefter var Joakim Jonsson (S) populärast med 571 kryss.

På tredje plats kommer Sverigedemokraternas Mikael Stigenberg som fick 405 röster. Han följs av Magnus Ramstrand (KD) och Anna-Lena Johansson med 341 respektive 249 kryss.

Vänsterpartiets Barkat Hussein fick 173 personröster och Anki Elken från Sollentunapartiet kryssades av 95 personer.

För att blir personvald behövs minst fem procent av partiets personröster. Centerpartiets Jonas Riedel fick 144 kryss men 4,83 procent av personrösterna och räknas därför inte som personvald. Samma sak gäller Peter Godlund (M) som fick 103 kryss och 4,18 procent.

Efter Länsstyrelsens kontrollräkning har M, L och KD tillsammans 30 av 61 mandat i kommunfullmäktige.

Fakta

Antal mandat i kommunfullmäktige

Moderaterna 19

Socialdemokraterna 13

Liberalerna 6

Kristdemokraterna 5

Sverigedemokraterna 5

Centerpartiet 4

Vänsterpartiet 4

Miljöpartiet de gröna 3

Sollentunapartiet 2

Källa: Valmyndigheten
Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flicka knivhögg sin faster efter bråk om pannkakor

Nyheter Fastern fick fly in till granne där hon ringde polisen En tonårsflicka har dömts för misshandel och olaga hot efter att hon hotat, bitit och knivhuggit sin faster i armen.lördag 28/11 8:15

Mellanstadiet på Kärrdalsskolan stänger i nästa vecka

Nyheter Sjukfrånvaro på nära 50 procent i personalen I nästa vecka är det distansundervisning som gäller, åtminstone måndag–onsdag, för mellanstadieeleverna på Kärrdalsskolan. Det beslutade utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) i dag....fredag 27/11 16:19