Skolelever föredrar M före S – men bland vuxna råder det omvända. Foto: Mostphotos

De hade vunnit valet – om ungdomar fick rösta

Bland barn och ungdomar som röstat i Skolvalet i Upplands-Bro är Moderaterna det största partiet – följt av Socialdemokraterna.

  • Publicerad 21:20, 17 sep 2018

Nästan en halv miljon barn och ungdomar, från årskurs sju till gymnasiet, har röstat i Skolvalet 2018.

På skolorna i Upplands-Bro råder omvänt läge jämfört med i riksdagsvalet. Här är Moderaterna det enskilt största partiet med 27,6 procent av rösterna, medan Socialdemokraterna är nere på 19,6 procent.

Så såg röstfördelningen ut i skolvalet för ungdomar i Upplands-Bro. Illustration: Skolval 2018.

Elever på Ekhammarskolan, Hagnässkolan, Källskolan, Upplands-Brogymnasiet och Broskolan har deltagit. Och den sistnämnda sticker ut med ett starkt stöd för S: hela 30,7 procent vill se rött styre här.

Ingen egen majoritet

Resten av skolorna håller i högre utsträckning på M, men därefter är det svårt att dra några generella slutsatser kring valresultatet. På Källskolan är KD tredje största parti, på Hagnässkolan får SD 24,23 procent och är betydligt större än S.

Klart är att Alliansen även här inte får egen majoritet, men är största block. SD blir ännu en gång vågmästare 15 procent av rösterna.

Alla resultat går att se på Skolval2018.

Brobo hade granat i trädgården – döms till fängelse

Nu har dom fallit i målet mot den 26-årige man som i somras greps i samband med att polisen slog till mot en lägenhet i Bro och där hittade en handgranat, revolver och narkotika.tisdag 20/10 15:29

BLÅLJUS: Bålstabo utsatt för bedrägeri – 180.000 kronor togs

En Bålstabo har utsatts för bedrägeri. 180.000 kronor försvann från hans konto.tisdag 20/10 10:59