C öppna för fler alternativ än Alliansen

Lisa Edwards (C), gruppledare, vill se Alliansen styra Upplands-Bro. Men hon stänger inte dörren för andra alternativ. – Det kan vara så att vi får ett annat resultat efter onsdagen, säger hon.

  • Publicerad 13:13, 11 sep 2018

Lisa Edwards (C) är tydlig med att partiet gick till val som ett eget parti. I nuläget kan det borgerliga blocket inte bilda egen majoritet, men hon lyfter fram möjligheten att få ett ytterligare mandat när onsdagsrösterna är räknande.

– Vi är i grunden ett allians-parti. Men att samarbeta över blockgränserna med S, KD och MP var väldigt intressant efter förra valet. En majoritet innebär ett mycket mer stabilt styre, säger hon.

Förlorade majoriteten

Inom koalitionen backade S och MP kraftigt, medan C och KD gick framåt med några procentenheter. Sammantaget förlorades dock majoriteten. Nu ser Lisa Edwards (C) fram emot konstruktiva förhandlingar. 

– Vi är självklart glada för att vi gått framåt, men hade hoppats på lite mer. Det kan ha straffat sig att sitta med och styra.

Nöjd med koalitionen

Hon är dock nöjd med samarbetet under den föregående mandatperioden.

– Jag är väldigt stolt över allt arbete som vi laget ner. Vi var noga med att förhandla i början, eftersom det var en ovanlig kombination av partier.

Hon lyfter fram kommunens mottagande av nyanlända. När styret tillträdde hade inte 2015 års flyktingvåg startat.

– Flera kommuner sa nej till att ta emot nyanlända, men jag är stolt över hur vi hanterade frågan. Även om ingenting varit enkelt eller skötts perfekt.

Ventilationen på skola akutdålig

Kungsängen. Arbetsmiljöverket förbjuder Upplands-Bro kommun att använda Ekhammarskolans lokaler till skolverksamhet efter den 26 mars 2021 om inte en rad allvarliga brister som rör skolans ventilation åtgärdas.måndag 30/11 18:10