Siv Sahlström har arbetat hårt under lång tid. Det visade sig löna sig i valet. Foto: Mostphotos

C-ledaren: ”Så otroligt glad att de litar på mig”

Centern blev vinnaren i Danderydsvalet. Oppositionsledaren Siv Sahlström vaknade lycklig att Danderydsborna valde att tro på hennes parti.

  • Publicerad 09:51, 10 sep 2018

Centern tog ett stort kliv framåt i kommunvalet i Danderyd. De skrapade ihop 23,6 procentenheter, en ökning med över fem procentenheter vilket är deras bästa resultat någonsin. Det ger också partiet tre extra mandat i kommunfullmäktige den kommande mandatperioden.

– Jag är så oerhört tacksam att danderydsborna har sett att vi har drivit frågor som verkligen är viktiga för dem. Jag är så otroligt glad att de har sett detta och att de har trott på mig. Vi kommer aldrig att svika våra väljare, säger Siv Sahlström till Mitt i.

Att Centern gick så starkt framåt tror Siv Sahlström beror på att många litar på partiet och att de har nått ut med informationen om deras politik.

– Jag tror att resultatet beror på att vi är äkta. Vi visar ett starkt engagemang och motionerar mycket. Centern i Danderyd har varit starka under väldigt många år och har även tidigare legat över riksresultatet, säger hon.

Ett grönt Enebyberg

I vissa valdistrikt fick Centern ett extra starkt stöd. Fästet är riktigt starkt i Enebyberg och i ett av valdistrikten där fick partiet så mycket som 43,4 procentenheter.

– Hela Enebyberg är grönt vilket är fantastiskt.

Alla partier gjorde inte ett lika bra resultat och Siv Sahlström tror att väljarna inte har samma förtroende för partier som ger dubbla budskap.

– Inför valet säger de partierna alla samma sak. De har under mandatperioden argumenterat för en sak men sedan när valet kommer tycker man helt tvärtom. Det blir inte trovärdigt, säger hon.