Styrande majoritet sitter kvar i makten i Sollentuna och närakuten på nya sjukhuset räddas Foto: Mitt i Stockholm

Blåa styret kvar i majoritet

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna sitter kvar vid makten i Sollentuna. Vem som tar makten i landstinget är oklart men närakuten på Sollentuna sjukhus verkar ha fått grönt ljus för öppning.

  • Publicerad 06:54, 10 sep 2018

Innan valet öppnade Moderaterna för ett fördjupat samarbete med Centerpartiet, som fick sluta i Sollentuna-alliansen inför förra valrörelsen. Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick ihop 31 av 61, enligt det preliminära resultatet. Det blåa styret kan fortsätta och huruvida Centerpartiet får större inflytande återstår att se.

Fler billiga hyresrätter

Kommande mandatperiod kommer innebära förändring på bostadsmarknaden. Försäljningen av Sollentunahem fortsätter som planerat, Sollentunahem ska delas i fem bolag och säljas innan 2023. Däremot har både Moderaterna och Kristdemokraterna lovat att sälja mark för att bygga smått för att förse kommunen med behovet av billiga hyresrätter.

Tryggheten är en fråga som Moderaterna prioriterat i valrörelsen. Löften om fler kameror och utökade väktarbevakning ser nu att uppfyllas.

Närakuten flyttas till Sollentuna

Socialdemokraterna i landstinget gick ut och lovade att Löwenströmska sjukhuset skulle få behålla den tillfälliga närakuten – men klargjorde inte om det skulle ske på bekostnad av Sollentuna.

När rösterna i landstinget har räknats har inget av blocken egen majoritet men Sverigedemokraterna stödjer Alliansens planer på att flytta närakuten när nya sjukhuset öppnar. Klart är att det finns en majoritet för närakut i Sollentuna.

Valresultat i Sollentuna


Källa: Valmyndigheten

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen vill bevara stora butiker i Södra Häggvik

Nyheter Gärna bostäder men även externhandel, tycker bland andra MP Södra Häggvik har i årtionden utvecklats till ett handelsområde, men nu planeras för bostäder i stor skala stället. Det bör dock inte bli så att bostäderna tvingar bort externhandeln helt, menar...torsdag 3/12 5:30

Svart på vitt: Social dumpning är ett utbrett fenomen

Nyheter Statskontoret har utrett efter larm om bland andra Sollentuna i fjol Hösten 2019 anklagades Sollentuna, Solna och Sigtuna för att ”dumpa” socialt utsatta personer i glesbygdskommuner. Nu har Statskontoret utrett ”social dumpning” på regeringens uppdrag, och kommit...onsdag 2/12 16:10

Rekordvärme i Stockholm

Nyheter Rekord från 1902 slogs i november SMHI sammanfattar november månad och det står klart att rekord efter rekord har slagits när det kommer till höga temperaturer.onsdag 2/12 14:15