Styrande majoritet sitter kvar i makten i Sollentuna och närakuten på nya sjukhuset räddas Foto: Mitt i Stockholm

Blåa styret kvar i majoritet

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna sitter kvar vid makten i Sollentuna. Vem som tar makten i landstinget är oklart men närakuten på Sollentuna sjukhus verkar ha fått grönt ljus för öppning.

  • Publicerad 06:54, 10 sep 2018

Innan valet öppnade Moderaterna för ett fördjupat samarbete med Centerpartiet, som fick sluta i Sollentuna-alliansen inför förra valrörelsen. Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick ihop 31 av 61, enligt det preliminära resultatet. Det blåa styret kan fortsätta och huruvida Centerpartiet får större inflytande återstår att se.

Fler billiga hyresrätter

Kommande mandatperiod kommer innebära förändring på bostadsmarknaden. Försäljningen av Sollentunahem fortsätter som planerat, Sollentunahem ska delas i fem bolag och säljas innan 2023. Däremot har både Moderaterna och Kristdemokraterna lovat att sälja mark för att bygga smått för att förse kommunen med behovet av billiga hyresrätter.

Tryggheten är en fråga som Moderaterna prioriterat i valrörelsen. Löften om fler kameror och utökade väktarbevakning ser nu att uppfyllas.

Närakuten flyttas till Sollentuna

Socialdemokraterna i landstinget gick ut och lovade att Löwenströmska sjukhuset skulle få behålla den tillfälliga närakuten – men klargjorde inte om det skulle ske på bekostnad av Sollentuna.

När rösterna i landstinget har räknats har inget av blocken egen majoritet men Sverigedemokraterna stödjer Alliansens planer på att flytta närakuten när nya sjukhuset öppnar. Klart är att det finns en majoritet för närakut i Sollentuna.

Valresultat i Sollentuna


Källa: Valmyndigheten

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här körs tusentals coronatester ut till stockholmarna

Nyheter Varje morgon köar taxibilar på det gamla mässområdet i Tureberg Varje vardagsmorgon rullar omkring 1 000 taxibilar in på det gamla mässområdet i Tureberg. En efter en glider de fram till en liten ”byggfutt”, drar ner rutan, och får en låda med hemtester och...onsdag 2/12 5:30

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10