Styrande majoritet sitter kvar i makten i Sollentuna och närakuten på nya sjukhuset räddas Foto: Mitt i Stockholm

Blåa styret kvar i majoritet

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna sitter kvar vid makten i Sollentuna. Vem som tar makten i landstinget är oklart men närakuten på Sollentuna sjukhus verkar ha fått grönt ljus för öppning.

  • Publicerad 06:54, 10 sep 2018

Innan valet öppnade Moderaterna för ett fördjupat samarbete med Centerpartiet, som fick sluta i Sollentuna-alliansen inför förra valrörelsen. Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick ihop 31 av 61, enligt det preliminära resultatet. Det blåa styret kan fortsätta och huruvida Centerpartiet får större inflytande återstår att se.

Fler billiga hyresrätter

Kommande mandatperiod kommer innebära förändring på bostadsmarknaden. Försäljningen av Sollentunahem fortsätter som planerat, Sollentunahem ska delas i fem bolag och säljas innan 2023. Däremot har både Moderaterna och Kristdemokraterna lovat att sälja mark för att bygga smått för att förse kommunen med behovet av billiga hyresrätter.

Tryggheten är en fråga som Moderaterna prioriterat i valrörelsen. Löften om fler kameror och utökade väktarbevakning ser nu att uppfyllas.

Närakuten flyttas till Sollentuna

Socialdemokraterna i landstinget gick ut och lovade att Löwenströmska sjukhuset skulle få behålla den tillfälliga närakuten – men klargjorde inte om det skulle ske på bekostnad av Sollentuna.

När rösterna i landstinget har räknats har inget av blocken egen majoritet men Sverigedemokraterna stödjer Alliansens planer på att flytta närakuten när nya sjukhuset öppnar. Klart är att det finns en majoritet för närakut i Sollentuna.

Valresultat i Sollentuna


Källa: Valmyndigheten

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23