Styrande majoritet sitter kvar i makten i Sollentuna och närakuten på nya sjukhuset räddas Foto: Mitt i Stockholm

Blåa styret kvar i majoritet

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna sitter kvar vid makten i Sollentuna. Vem som tar makten i landstinget är oklart men närakuten på Sollentuna sjukhus verkar ha fått grönt ljus för öppning.

  • Publicerad 06:54, 10 sep 2018

Innan valet öppnade Moderaterna för ett fördjupat samarbete med Centerpartiet, som fick sluta i Sollentuna-alliansen inför förra valrörelsen. Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick ihop 31 av 61, enligt det preliminära resultatet. Det blåa styret kan fortsätta och huruvida Centerpartiet får större inflytande återstår att se.

Fler billiga hyresrätter

Kommande mandatperiod kommer innebära förändring på bostadsmarknaden. Försäljningen av Sollentunahem fortsätter som planerat, Sollentunahem ska delas i fem bolag och säljas innan 2023. Däremot har både Moderaterna och Kristdemokraterna lovat att sälja mark för att bygga smått för att förse kommunen med behovet av billiga hyresrätter.

Tryggheten är en fråga som Moderaterna prioriterat i valrörelsen. Löften om fler kameror och utökade väktarbevakning ser nu att uppfyllas.

Närakuten flyttas till Sollentuna

Socialdemokraterna i landstinget gick ut och lovade att Löwenströmska sjukhuset skulle få behålla den tillfälliga närakuten – men klargjorde inte om det skulle ske på bekostnad av Sollentuna.

När rösterna i landstinget har räknats har inget av blocken egen majoritet men Sverigedemokraterna stödjer Alliansens planer på att flytta närakuten när nya sjukhuset öppnar. Klart är att det finns en majoritet för närakut i Sollentuna.

Valresultat i Sollentuna


Källa: Valmyndigheten

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hysch hysch kring Securitas närvaro vid Norrvikenleden

Nyheter Trafikverkets anläggning bevakas sedan flera veckor. Sedan flera veckor står en bil från Securitas dygnet runt utanför Trafikverkets anläggning vid Norrvikenleden. Det har lett till förvåning och spekulationer bland de många bilförare som passerar...måndag 26/10 5:15

Stor höjning av VA-taxorna i Sollentuna

Nyheter Näst störst procentuell höjning i hela länet. Sollentuna kommun står, näst efter Lidingö, för den procentuellt största höjningen av VA-taxorna i region Stockholm.söndag 25/10 6:15

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01