Anders Paulsen lämnar politiken i Danderyd. Foto: Mostphotos

Anders Paulsen lämnar politiken i Danderyd

Efter det dåliga valresultatet väljer nu gruppledaren, Anders Paulsen, att lämna sina politiska uppdrag. – Det känns som ett otacksamt sätt att sluta på, säger han.

  • Publicerad 14:17, 11 sep 2018

Efter den senaste tidens storm kring Danderydsmoderaterna väljer nu moderaternas gruppledare, Anders Paulsen, att avgå. Det meddelade han i ett Facebookinlägg under tisdagen.

– Det känns som ett otacksamt sätt att sluta på. Jag tar konsekvenserna av det dåliga resultat vi gjorde i valet. Vi hade kunnat göra det bättre, det ska man inte sticka under stolen med. Sedan känns det lite extra tufft i om med den kampanj som pågått runt mig, säger Anders Paulsen till Mitt i.

I inlägget skriver Anders Paulsen bland annat:

”Valet 2018 är ett katastrofval för Moderaterna i Danderyd. Som gruppledare för Moderaterna i fullmäktige tar jag konsekvensen av det dåliga valresultatet och avgår från alla mina politiska uppdrag i Danderyd.”

Krav på oberoende granskning

Förutom det dåliga valresultatet ligger också enligt Paulsen en förtalskampanj mot honom till grund för beslutet. Han syftar bland annat till anonyma brev som under 4-5 år har cirkulerat i kommunen. Under valkampanjen byttes de anonyma breven ut mot öppna brev med misstankar om korruption och jäv mot honom.

”Tusentals anonyma förtalsbrev har spridits på alla möjliga ställen, till alla mina anställda på jobbet, till mina grannar, till mina politikerkollegor i hela Stockholm.”, skriver han i Facebookinlägget.

Dessutom ska personer ha besökt politikerns trädgård nattetid och i valkampanjen ska alla valaffischer med Anders Paulsens bild på ha vandaliserats. Han skriver:

Jag avgår för att vi gjort ett mycket dåligt valresultat och för att jag inte längre orkar med förföljelsen och svartmålningen av mig.

Kvar på riksdagslistan

Det är den lokala politiken i Danderyd som Paulsen nu lämnar bakom sig. Han står kvar till förfogande till riksdagen. På Moderaternas lista står Paulsen på plats nummer 19 vilket i nuläget inte ser ut att räcka för en plats.

– Jag lämnar politiken i Danderyd, inte Moderaterna. Eventuell rikspolitik ställer jag mig öppen för. Om jag erbjuds en plats där kommer jag att tacka ja, säger han.