127:s röster räknas är tillbaka i Skärholmen. Foto: Christian Johansson

Almedalen lyckat för 127:s valambassadörer

Valambassadörerna från 127:s röster räknas är hemma i Skärholmen igen efter Almedalsveckan. Med sig hem har de både erfarenheter och nya kontakter. – Det var många som gav oss sina visitkort, säger Adonay E. Kidane, valambassadör.

  • Publicerad 11:15, 11 jul 2018

Inför valet jobbar 127:s röster räknas för att höja valdeltagandet i Skärholmen, främst bland förstagångsväljare. De vill också få partiledarna på riksnivå att ställa upp på en valdebatt i Skärholmen.

I år vann de kommunikationsbyrån Greatness PR:s Almedalsstipendie som syftar till att lyfta fram underrepresenterade röster i samhället i Almedalen, och fick därmed tillfälle att försöka påverka politikerna på plats.

Förra veckan befann sig därför fem valambassadörer och en projektledare från 127:s röster räknas i Almedalen för att sprida sitt budskap.

– Det gick fantastiskt bra, säger Adonay E. Kidane.

Utöver att knyta kontakter och bearbeta politikerna för att få dem att komma till Skärholmen höll de ett eget seminarium,”Förortsdeltagande – var gick det fel?”, under onsdagen.

– Det var fullsatt, så det gick över förväntan, säger Adonay E. Kidane.

Värvar fler ambassadörer

Nu fortsätter arbetet med att öka röstdeltagandet och värva fler valambassadörer hemma i Skärholmen.

– Vi ska försöka synas på gator och torg där människor befinner sig och ha så många samtal som möjligt där vi sprider budskapet om att det är viktigt att gå och rösta, säger Kidane.

Dessutom planerar 127:s röster räknas ytterligare ett par events innan valet.

– Vi ska också ha en grandios valvaka – en stor happening med aktiviteter hela dagen.