Irene Svenonius (M) sträcker ut en hand till Miljöpartiet. Foto: Mostphotos

Alliansen vill samarbeta med MP i landstinget

Alliansen i Stockholms läns landsting sträcker ut handen till Miljöpartiet – men inga samtal har inletts.

  • Publicerad 17:25, 10 sep 2018

Trots att Moderaterna tappat är Alliansen efter det preliminära valresultatet fortsatt Stockholms läns landstings största block.

– Vi är glada för förtroendet som våra väljare visat oss. Vi utgör det största regeringsalternativet i landstinget, säger landstingsrådet Irene Svenonius (M).

Alliansen är inställda på att fortsätta styra landstinget och meddelar nu att de vill inleda ett blocköverskridande samarbete med Miljöpartiet.

– Vi tror att det finns en fördel i om man antingen kan söka ett blocköverskridande samarbete i stora enskilda frågor eller om man kan hitta ett långsiktigt samarbete med ett annat parti – företrädesvis Miljöpartiet, som vi är öppna för den typen av samtal med, oavsett om det är ett löst eller fast samarbete, säger Irene Svenonius.

Har ni inlett samtal med MP?

– Vi har ännu inte inlett några samtal. Vi har bara diskuterat inom Alliansen och sonderat möjligheten med lösliga eller fasta förbindelser.

Miljöpartiet meddelar via sin pressekreterare att de inte vill kommentera Alliansens utsträckta hand– i stället vill de avvakta tills valresultatet är säkrare.