Alliansen vill fortsätta styra – i minoritet

Alliansen vill styra vidare i Huddinge kommun tillsammans med Drevvikenpartiet och Huddingepartiet i ett minoritetsstyre. ”Vi kommer nu att sätta oss ner och förhandla med målsättningen att samma koalition som styrt Huddinge framgångsrikt i fyra år ska fortsätta göra det”, säger Daniel Dronjak (M), kommunalråd, till Mitt i.

  • Publicerad 16:28, 21 sep 2018

Beskedet kom på fredagen. Alliansen, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet vill fortsätta att styra Huddinge kommun.

– Vi kommer nu att förhandla i flera veckor. Och är vi framgångsrika och kommer överens så kommer ett nytt besked. Vi ska försöka att bli överens om hur vi vill styra Huddinge, säger Daniel Dronjak.

När kommer ett besked?

– Om ett antal veckor kommer det finnas en klarhet. Men nyheten i dag är att vi vill styra tillsammans och nu går in i förhandlingar, säger Daniel Dronjak.

Socialdemokraterna, som är det parti som fick flest röster i kommunvalet, hoppas dock fortfarande på att nå ett blocköverskridande samarbete.

– Inget traditionellt block har fått egen majoritet, SD har stärkt sin vågmästarroll och Jimmie Åkesson har varit tydlig med att partiet ska kräva politiskt inflytande. Vi tog initiativ till samtal med samtliga partier förutom SD. Dessa samtal har förts i en konstruktiv anda och vi är fortsatt övertygande om att ett blocköverskridande samarbete där SD inte får politiskt inflytande vore det bästa, säger Sara Heelge Vikmång (S), gruppledare och oppostionsråd.