Omdiskuterad. Den planerade skulpturen "Pingpong" av Peter Johansson. Foto: Upplands-Bro kommun

Polemik om pingisskulptur

Iögonfallande konst väcker känslor.

  • Publicerad 13:45, 7 aug 2020

Skulpturen ”Pingpong”, som ska placeras vid den nya sporthallen i Kungsängen, väcker debatt. Det rapporterar Dagens Nyheter. Vissa medborgare anser att skulpturen inte är att betrakta som god konst.

Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Upplands-Bro, berättar för Direktpress att konstverket har beställts genom en upphandling och att det är konstkunniga tjänstemän som till slut har valt ut det vinnande förslaget. Mattias Peterson vill själv understryka att han som politiker inte ska styra över enskilda konstverk.

– Det kommer alltid att finnas en debatt om offentlig konst. Hur konsten uppfattas ligger i betraktarens ögon, meddelar han.

Konstnären Peter Johansson säger att han gärna vill beröra med sin konst. Han vill samtidigt inte att folk ska bli så upprörda att skulpturen stoppas.

– Det är lite skojigt att man kan göra konst som får folk att både skratta och gråta. Men det här konstverket tycker jag är väldigt glatt och roligt. Så jag blev lite överraskad, säger han.

Tullen beslagtar 400 liter öl

Tullverket har beslutat att beslagta sprit, vin och hundratals liter öl av en privatperson i Håbo. De tror inte på förklar-ingen att personen har infört alkoholen för privat bruklördag 27/11 1:15