Det ryktas om att en ny match mellan skolor ska spelas under fredagskvällen den 23 september på Sundbybergs IP. Foto: Mitt i

Staden försöker stoppa ny ungdomsmatch på Sundbybergs IP

På grund av oroligheter vid tidigare fotbollsmatcher har nu Sundbybergs stad vidtagit åtgärder för att stoppa en fotbollsmatch vid Sundbybergs IP.

  • Publicerad 15:31, 23 sep 2022

Mikael Eljenmyr, som är idrottschef på Sundbybergs stad, berättar att kommunen har snappat upp rykten om att det kommer vara en fotbollsmatch fredagen den 23 september. Det är enligt rykten en match mellan en skola från Årsta och en från Sundbyberg klockan 17 på Sundbybergs IP.

Tidigare har fotbollsmatcher mellan unga på Sundbybergs IP och Rissne IP slutat med oroligheter. Bland annat fyrverkerier, slagsmål och madrasser i brand.

Fyrverkeri avfyrades mot polisbil vid Rissne IP

Kommunen har haft möten med skolor, enheter inom staden och polisen för att reda ut ryktena och förbereda.

Åtgärder som vidtas

På grund av säkerhet har nu åtgärder vidtagits för att se till att matchen inte går att genomföra. Bland annat kommer målen att låsas och planen släckas. Detta på grund av miljön som varit runt matcherna tidigare där det funnits droger, alkohol och anmälningar om misshandel.

– Detta går emot allt vad jag tycker i min roll som idrottschef. Biverkan blir att vi stoppar spontanaktiviteter, säger Mikael Eljenmyr.

Mikael Eljenmyr, idrottschef på Sundbybergs stad. Foto: Sundbybergs stad

Detta går emot allt vad jag tycker i min roll som idrottschef.

Skadorna som uppståt vid tidigare matcher, den första på Sundbybergs IP den 2 september och den andra på Rissne IP den 16 september, har gått upp till 200 000 kronor.

– Det är pengar jag hellre lägger på att köpa ny utrustning, säger Mikael Eljenmyr.

Staden vädjar: Avråd barnen från att gå på fotbollsmatch

Han tycker det är konstigt att man inte sett fler vårdnadshavare på de tidigare matcherna.

– Man kan räkna dem på en hand. I första hand ska barnen inte gå, men om de gör ska vårdnadshavare följa med. Det har gått ut information till föräldrarna.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Så gick det för småpartierna i Sundbyberg

Nyheter De blev störst av de mindre Inget av de mindre partierna var särskilt nära att nå kommunfullmäktige. Det står klart när det slutliga valresultatet i Sundbyberg nu har presenterats.fredag 30/9 17:07

Så tacklar skolan högre matpriser

Nyheter Måltidschefen: "Svårt att sia" Priserna på livsmedel ökar och Sundbybergs stad följer marknaden varje dag för att hålla budgeten. "Vi är flexibla", säger Anette Appelgren, måltidschef.fredag 30/9 17:01

SL-buss beskjuten med flera skott

Nyheter Tiotal passagerare ombord Under natten mot fredagen blev en SL-buss i trafik träffad med flera skott. "Läskigt när sådant här kryper in i ens närområde" säger en butiksanställd i Hallonbergen centrum.fredag 30/9 7:28