Tidig kväll. Ingen försäljning av alkohol efter klockan 22. Foto: Mostphotos

Senare kvällar för tjänstemännen

Nu är det förbjudet för krögare att servera alkohol efter 22. Tjänstemännen i Sundbyberg får nu jobba sena kvällar för att hålla koll på att lagen följs.

  • Publicerad 11:03, 20 nov 2020

Förra veckan följde Mitt i med en av stadens inspektörer som kollar att krogarna följer riktlinjerna under pandemin. Nu ändras även arbetet för stadens alkolholhandläggare. Krögarna slutar nu att servera alkohol klockan 22 och senast 22.30 ska krogarna vara stängda.

– Tidigare gick handläggarna kanske ut tidig kväll, men nu blir det fler sena arbetsdagar eftersom man måste anpassa tillsynerna efter regelverket, säger Beatrice Kindembe (S) ordförande för byggnads-och tillståndsnämnden.

Jobba senare kvällar

Alkoholhandläggarna kommer därmed att lägga om sina arbetstider och jobba senare kvällar för att se till att det tillfälliga förbudet följs.

Krögarna i Sundbyberg ska ha informerats om den tillfälla ändringen. Men beslutet från regeringen om att förbjuda alkoholservering efter 22.00 har kommit så pass snabbt att staden inte har hunnit diskutera om det skulle kunna bli aktuellt att hjälpa de redan hårt prövade krögarna på något sätt.

Beatrice Kindembe betonar att det nya regelverket är till för att hela samhället ska kunna återgå till det normala så snabbt som möjligt.

– Covid försvinner förhoppningsvis snabbare om vi inte träffas lika mycket.

Förbudet att servera alkohol efter klockan 22.00 gäller till och med den sista februari 2021.