Böljar. Stefan Bergström (C) säger att p-platser kommer skapas och försvinna löpande i stadskärnan och att man får vänja sig böljandet. Foto: Anna Wettergård

Så många p-platser har skapats i stadskärnan

Parkeringsfrågan i samband med Trafikverkets arbeten i Centrala Sundbyberg fortsätter. Hundratals nya platser är på g – men samtidigt försvinner 70 platser till i vår.

  • Publicerad 01:15, 21 feb 2021

Många har irriterat sig på att p-platser rykt i Centrala Sundbyberg i samband med att Trafikverkets arbeten med att gräva ner tågspåren blir allt mer påtagligt. Bland annat försvann 160 platser från Järnvägsgatan över en natt.

Stadsmiljökommunalrådet Stefan Bergström (C) sade tidigare i vintras att staden arbetar aktivt för att hitta nya parkeringsytor som kompensation för de som försvunnit.

119 platser är nu återskapade eller nyskapade sedan december berättar han.

– Jag känner mig trygg både med att stadens trafikplanerare hela tiden gör sitt yttersta för att hitta bra parkeringslösningar, samt att järnvägsnedgrävningen ska påverka sundbybergarnas framkomlighet och tillgänglighet så lite som möjligt", säger Stefan Bergström (C), stadsmiljökommunalråd i en kommentar. 

Möjlighet till 170-200 nya platser är också under slutplanering. 75 av dessa är på en privat fastighetsägares mark vid Allébron. Omreglering av gator är också i slutfasen av den interna hanteringen och där tror Stefan Bergström att det kan bli någonstans mellan 50 och 100 platser.  

Samtidigt kommer dock omfattande arbeten att utföras på Vegagatan under april-september. Där ska Norrenergi lägga nya rör vilket gör att cirka 70 platser försvinner under den tiden. 

– Det kommer under många år bölja lite fram och tillbaka med parkeringsplatser som både försvinner och tillkommer runt järnvägen, säger Stefan Bergström.

Kommunalrådet vill också förbereda sundbybergarna på att mycket kommer att hända i stadskärnan kommande tid. I slutet av april ska nämligen Trafikverket börja arbetet med spontning längs med järnvägen. Två stycken 27-metersriggar kommer röra sig 1,5 till 3 meter om dagen under flera månader, klockan 07-19 vardagar.

Parkeringsplatser i centrala Sundbyberg, genrebilder. Foto: Ulrica Andersson

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

”Det sa bara pang över en natt”

Nyheter Stjärnkocken kräver åtgärder Omsättningen för krögare i Stockholm har minskat med i snitt 60 procent under året som gått. Paul Taylor Lant­handel i Fabriksparken har klarat sig relativt väl – men delägaren och stjärnkocken Tareq...fredag 19/2 15:33

Färre inbrott i Sundbyberg under pandemin

Nyheter "Mer hemarbete kan vara en orsak" Bostadsinbrotten i länet har gått ner under pandemin. Den kommun där villainbrotten procentuellt sett minskat mest är Sundbyberg.fredag 19/2 14:26

Ny Progonos: Pendeltågsstrulet fortsätter ännu längre

Nyheter Omfattande skador Trafikverket har undersökt den förstörda rälsen vid Häggvik med ultraljud. Det visade sig att skadorna var värre än befarat.torsdag 18/2 20:09