Nöjd. KSO Peter Schilling (S) framför kameran i Rissne. Foto: Pressbild Socialdemokraterna

Polisen sätter upp tillfälliga kamera i Rissne

Polisen sätter upp en övervakningskamera i Rissne under 90 dagar. Kameran ska skapa trygghet och sitter uppe i väntan på en permanent övervakning.

  • Publicerad 17:40, 11 jun 2021

Polisen i Sundbyberg satt upp en tillfällig kameraövervakning i Rissne centrum. I 90 dagar kommer kameran att sitta uppe.

Platsen har valts ut eftersom den enligt polisen upplevs som otrygg.

– Vi har lovat medborgarna att jobba för ökad trygghet i Rissne. Det finns en upplevd otrygghet och det här är en del i det trygghetsskapande arbetet, säger Caroline Westlund som är chef för lokalpolisområde Solna där Sundbyberg ingår.

Flera åtgärder

Allmän kameraövervakning är bara en av flera åtgärder som kan skapa ordning, underlätta brottsuppklarande och skapa trygghet i Rissne, säger Caroline Westlund.

– Närvaro och samverkan med kommun och andra aktörer står för det mesta av det arbetet, säger hon.

Staden är nöjd

Polisen i Solna jobbar på att få upp fasta övervakningskameror i Rissne. Kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) välkomnar de tillfälliga kamerorna och den fasta övervakning som ser ut att vara på gång.

– Ingen sundbybergare ska behöva känna sig hotad i sin vardag. Vi behöver både förebyggande sociala insatser och polisära aktioner för att knäcka gängen och detta är ett sätt. Staden ska fortsatt prioritera förebyggande arbeten och stödja polisen, säger Schilling i ett pressmeddelande.

Uppe i 90 dagar

Den nya trygghetskameran syftar till att öka tryggheten för Rissneborna och monterades den 10 juni vid Rissne centrum.

Kameran har beviljats tillstånd för 90 dagar.

Parallellt fortsätter Polisens och stadens arbete för att få permanenta trygghetskameror i området.

Källa: Sundbybergs stad

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Efter butiksdöden – Så ska stan förbli levande

Nyheter Förebild: Hökarängen vände från vakanser till vimmel I en levande stad behövs det levande bottenvåningar. Men när tusentals butiker försvinner måste länets fastighets­ägare tänka om för att kunna fylla sina lokaler med något annat. "Brun papp i...lördag 31/7 5:00

Då kan pride anordnas i Bergshamra

Nyheter Men årliga firandet ställs in i Rissne Bergshamra Pride skjuts upp till hösten och Rissne Pride ställs in. Med förhoppningen att få firas tillsammans har arrangörerna i Solna och Sumpan tvingats ställa in och ställa om, i år igen.fredag 30/7 13:24

Butikspersonal såg till att misstänkt våldtäktsman greps

Nyheter Kände igen mannen från vittnens bilder En man har häktats misstänkt för våldtäktsförsök utanför ett soprum i Sundbyberg och en våldtäkt på Kungsholmen. Mannen kunde gripas efter att butikspersonal i centrum känt igen honom på bilder som...fredag 30/7 10:25