Luciatåg i september

Under veckan har flera skolor i Sundbyberg deltagit i ett internationellt samarbete där lärare från olika länder besöker skolor, för att lära sig av varandra. På Lilla Alby skolan fick lärarna bland annat se ett luciatåg och lära sig av barnen hur man gör smällkarameller.

  • Publicerad 17:02, 21 sep 2022

Luciatåg mitt i september. Det var härligt.

Under veckan har flera olika skolar i Sundbyberg varit involverade i projektet Erasmus plus. Det är ett internationellt samarbete där lärare från olika länder besöker skolor för att se hur andra arbetar med barnen och inspireras av varandra. Lärarna från de andra länderna kommer från Rumänien, Serbien, Turkiet och Slovenien.

Temat för Sverige är kulturarvode, traditioner och sagor. På Lilla Albyskolan visade eleverna upp ett luciatåg och lärde ut hur man gör smällkarameller och klädde granen under måndagen.

– Luciatåg mitt i september. Det var härligt, säger Sarah Lönn som är koordinator och kontaktperson för Sverige i projektet.

Sarah Lönn berättar att först var de andra lärarna lite skeptiska men nyfikna. Det vände till slut.

– Det mottogs bra, säger Sarah Lönn.

Senare i vår kommer en svensk lärare åka till Rumänien och Slovenien och sedan är projektet slut. Därefter ska det sammanställas och utvärderas vad man har lärt sig.

Luciatåg i september Foto: Elina Yli-Torvi

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen har fått "intressanta vittnesmål" efter skott mot buss

Nyheter Besök i Hallonbergen bar frukt "Intressanta vittnesmål" har inkommit efter fredagens skott mot en buss i Hallonbergen, uppger polisen. På måndagseftermiddagen hade ingen ännu gripits misstänkt för gärningen.tisdag 4/10 8:50

Bussbolaget om skjutningen: "Svårt att skydda sig"

Nyheter SL-buss träffades av kulor i Hallonbergen Skjutningen mot en buss i Hallonbergen är en väldigt allvarlig händelse, säger Christer Ekelund på bussoperatören VR. Samtidigt är det svårt för förarna att skydda sig när sådana händelser väl sker.måndag 3/10 16:30

Så kulturboostar du inför höstmörkret

Nyheter Stor guide: ✓Konstutställningar ✓Författarkvällar ✓Livemusik ✓Barnteater Nu drar kulturhösten i gång i Sundbyberg. Här finns allt från konstutställningar till livemusik och teater för att skapa lite liv i luckan när mörkret faller på.måndag 3/10 11:42