Konsverket Tsai. Det senaste konstverket av K3DA. Foto: KD3A/Sundbybergs stad

Digital konst i det fysiska

Det digitala möter det fysiska på Galleri UNG:s nya utställning. Konstnären K3DA visar upp sin utställning av 3D-modeller och animationer.

  • Publicerad 13:41, 20 sep 2022

Det är något med att knyta an det digitala och fysiska

På Galleri UNG:s nya utställning "FROM MESH TO MATTER" visas 3D-modeller och animationer upp som gjorts av konstnären K3DA.

Under pandemin började K3DA med 3D-konst och animation. Hon använder programmet Blender eftersom det är gratis och nu håller hon sin första konstutställning.

– Det känns väldigt coolt. Jag är jätteglad att det blev av och hade satt upp det som mål.

Utställningen är i konstgenren Afrofuturism. Genren kombinerar element av science fiction, historisk fiktion och magisk realism med en kritik av vitheten som norm.

Konstnären K3DA berättar att det var viktigt för henne att ha en utställning. Hon hoppas att det kan få folk att se andra medium inom konsten, eftersom 3D konst är stort på internet.

– Jag ville ha en utställning. Det är något med att knyta an det digitala och fysiska som är coolt.

Utställningen är mellan 15 september och 14 oktober.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Så gick det för småpartierna i Sundbyberg

Nyheter De blev störst av de mindre Inget av de mindre partierna var särskilt nära att nå kommunfullmäktige. Det står klart när det slutliga valresultatet i Sundbyberg nu har presenterats.fredag 30/9 17:07

Så tacklar skolan högre matpriser

Nyheter Måltidschefen: "Svårt att sia" Priserna på livsmedel ökar och Sundbybergs stad följer marknaden varje dag för att hålla budgeten. "Vi är flexibla", säger Anette Appelgren, måltidschef.fredag 30/9 17:01

SL-buss beskjuten med flera skott

Nyheter Tiotal passagerare ombord Under natten mot fredagen blev en SL-buss i trafik träffad med flera skott. "Läskigt när sådant här kryper in i ens närområde" säger en butiksanställd i Hallonbergen centrum.fredag 30/9 7:28