– Det tog tid innan folk kom hit. Men vi jobbade stenhårt och förklarade att nu är det ny regi, berättar Murat "Murre" Dölek.

2019 tog han över Rindö krog. Murre har varit i krogbranschen sedan han var 17 år, och har tidigare drivit restauranger i västerort och Norrtälje. Rindö hade han koll på eftersom han kör motorcykel och brukar passera ön på sina hojturer.

– En skärgårdsö har alltid varit en idé för mig och Rindö ligger väldigt centralt. Det är nära till Stockholm och det är bra förbindelser. Jag hörde att stället stod stängt och tomt.

Murre berättar att de renoverade krogen i två månader – städade ur lokalerna ordentligt, kaklade köket, tapetserade och målade om innan de slog upp portarna 1 februari 2019.

Googlade krogen

Han hade även upptäckt att det fanns artiklar på nätet om att krogen under tidigare ägares regi hade stängs flera gånger av Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd efter anmärkningar.

– Jag googlade och såg en artikel från 2016. Då ringde jag SRMH och frågade vad det handlade om.

SRMH har nu gjort sina sedvanliga besök och inte haft några anmärkningar.

Varför behöll ni den gamla skylten?

– Vi behöll den för att det är ett väldigt inarbetat namn. Det fanns även innan den förre ägaren, det är från 1995.

På menyn står sallader, pizza och olika fisk- och kötträtter.– Det ska vara fräscht. Vi vill kunna erbjuda kunderna kvalitet. Jag kan egenkontroll, hygien och hälsa och har livsmedelsutbildning.

Vad äter du helst själv?

– Jag gillar kötträtter. Jag gillar lamm faktiskt. Man kan göra en hel del på lamm.Krogen har servering och avhämtning och för att tackla coronan har man även börjat med hemkörning till riskgrupper.

Ska öppna en deli

– Det är konstiga tider, men vi jobbar på och håller humöret uppe.

En nyhet är att Murre är i färd med att öppna en kött- och delikatessdisk i anslutning till krogen. Delin ska öppna vid årsskiftet. Här ska det exempelvis bli möjligt att köpa kött med husets marineringar.

– Jag tyckte Rindö behöver det och jag har fått väldigt bra respons från kunderna.