Willy (t v) med SM-bucklan från 2010 i handen. Här tillsammans med Robert Rimgård. Foto: Privat

Willy ska hjälpa moderklubben kvar

För drygt tio år sedan försvann han för vidare bandyäventyr, runtom i Sverige. Men nu återvänder Willy Johansson till moderklubben i ett försök att rädda kvar HIK i Allsvenskan. – Känns spännande att göra debut. Faktiskt min första match för A-laget i HIK någonsin, säger Willy Johansson.

  • Publicerad 18:00, 5 feb 2016

Efter säsongen 2003 försvann Willy tillsammans med lagkamraterna Linus Hansson och Andreas Karlsson till Hammarby U. Där blev det några ungdomsår och ett par säsonger i Bajens A-lag. Bland annat innehållande ett SM-guld 2010. Efter det flyttade han upp en säsong till Falun, innan toppstrid med Tellus lockade. Men för drygt ett och halvt år sedan valde Helenelundssonen att spela hockey istället, och den här säsongen har han spelat för Sala. Men nu återvänder 25-åringen till Sollentuna. För att spela bandy för sin moderklubb.

– Det känns spännande att göra debut. Det blir min första A-lagsmatch för moderklubben, säger Willy som blev spelklar under sista transferdagen.

Att han inte spelat bandy sedan säsongen 2013/14, ser han inte som ett problem.

– Bandyformen är egentligen inget problem. Det känns bättre och bättre hela tiden. Genom hockeyn har jag fått bra handleder och ett högt tempo. Även blivit snabbare i tanken. Bandyns riktlinjer sitter inte riktigt 100 än men det kommer, fortsätter Willy.

Även om inte Willy spelat för Helenelunds IK:s A-lag är namnet Johansson desto mer känt i HIK-kretsar. Pappa Björn – ”Butta” – är nämligen en levande legendar i klubben med massor med mål och matcher. Men Willy är framförallt mer en passningsläggare än målskytt. Tvärtom mot far sin. Nu ser 25-åringen fram emot att spela med HIK på Sollentunavallen igen.

– Kul att hålla igång och hjälpa HIK. Även kul att spela med gamla kompisar och i Lunden igen. Bocka av debut för HIK på min lista.

Vad tror du om Borlängematchen?

– Tror det blir ganska jämt, men kommer vi under skinnet på dem blir vi farliga. De har ju tappat en del poäng hittills. Ska bli kul att möta min gamla lagkamrat Alexander Sundström igen. Vore kul att vinna mot dem, avslutar Willy Johansson.

Matchen startar 14.00 imorgon lördag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fas 3 inleds i Stockholm – nu är det 60-plussarnas tur

Nyheter Nästa grupp "tjuvstartar" vaccinationen Nu har bokningen av vaccination för 60-plussarna öppnat. Dessutom öppnar en telefonlinje för bokning av vaccintid. "Det ska vara enkelt", säger regionrådet Anna Starbrink (L)onsdag 21/4 22:45

Bra bronschans efter bragdartad vändning

Nyheter Kan avgöra hemma i Arena Satelliten på lördag Sollentuna VK:s herrar vände ett underläge med 0-2 till seger med 3–2 i tisdagskvällens bronsmatch borta mot Örkelljunga.onsdag 21/4 5:50