TABELLETTA. Trots bekymmer mot Hammarby är Vilda Väsby på väg mot serieseger. Foto: Arne Rundlöf

Väsby IK nya serieledare – suddenbesegrade Bajen borta

Väsby övertog i kväll serieledningen i östra hockeyettan men insatsen mot Hammarby var allt annat än en klang och jubelfest. Segerfixare blev Jonathan Rodensjö med två snarlika mål – det andra till 4–3 i sudden death.

  • Publicerad 22:40, 4 dec 2019

Sedan ett par veckor har Väsbys ledare och spelare öppet uttalat sig om målsättningen att vinna östra hockeyettans grundserie. I kväll fanns serieledning i potten och mot sladdande Hammarby skulle det inte bli några problem.

Men nog blev det avsevärt jobbigare än spelarna kunde föreställa sig.

Trots ett markant övertag i den inledande perioden slutade den mållös och med en titt i backspegeln hade Pontus Karlsson, Fredrik Falk med flera, åtminstone fem sex gyllene chanser att få hål på Sebastian Andersson i hemmamålet. Över eller utanför var grundproblemet när nämnde målvakt inte stod rätt. Närmast var Nick Hedemyr med en projektil i överliggaren (eller var den inne i mål och vände blixtsnabbt?).

Bajen lyfte med målen

Halvvägs in i matchen tog Hammarby ledningen via ett backskott i powerplay. Målet tände hemmalaget och en dryg minut senare låg ännu en puck bakom Väsbymålvakten Edvin Olofsson. Och det saknades inte lägen för fler Hammarbymål.

När Väsbys ordinarie trupp, rejält stukad till följd av sjukdomar och skador, inte gick att känna igen, var det backlånet från AIK, 18-årige Samuel Sjölund, som tog laget in i matchen. Assisterade av Pontus Karlsson och Christian Holmblad gjorde han i sin debut det ingen lagkompis dittills mäktat med. Tid 19.46.

I tredje aktens sjätte minut såg Jonathan Rodensjö till att Väsby var ikapp målmässigt.

– I nättaket, kanske via ribban, säger 21-åringen.

Han skulle få ännu bättre träff senare.

Dessförinnan gav Elliot Lorraine Väsbylaget ledningen när han sökte sig till ett handledsskott med en lucka mellan två tre spelare som skymde Sebastian Andersson.

Trots vändningen var trepoängaren inte i hamn. Hammarby kvitterade med fem minuter kvar och 3–3 tog matchen till sudden death.

Segermål i krysset

– Vi är inte på tårna, men ska ändå ta tre poäng, säger Jonathan Rodensjö, som 1.36 in i sudden death avgjorde. Assisterad av Manfred Ehlers hittade han bortre krysset.

– Skönt. Vi ska slå Hammarby, att vi tar extrapoängen är ändå skönt. Vi har avgörandet i egna händer, ska vinna våra två sista matcher och ta seriesegern. Serieseger har varit målsättningen från säsongsstarten, fortsätter Rodensjö.

Visby/Roma, tvåa på sämre målskillnad, är främsta hotet, detta sedan Hudiksvall oväntat kammat noll mot Wings Arlanda.

Matchens tre stjärnor

*** Jonathan Rodensjö

** Felix Dahlgren

* Elliot Lorraine

Visa merVisa mindre