NÖJD. Per Håkansson är glad att SIK fått två nya breddlag och fått in flera nya medlemmar. Foto: Anders Ekström, Arkiv

Två nya hockeylag startas i SIK

Ishockey för alla. Sundbybergs IK:s hockeysektion fortsätter med sitt utbredda breddtänk och en del av den satsningen blir att starta upp två nya motionslag – ett för damer och ett för herrar.

  • Publicerad 11:00, 18 nov 2015

”Vi visar omvärlden att allt inte är elittänk.”

Nyligen aviserade SIK hockey att två så kallade ”Recreation team” – motionslag på svenska – ska startas. Målet är att nå ut till de som vill spela organiserad ishockey, men utan att ställa större krav på kunnande på isen. Inga förhandskunskaper krävs. Med damlaget börjar SIK från noll.

– Vi började 2014 med flickor i hockeyskolan och det här är steg två. Hockey för 16 år och uppåt, säger ungdoms- och hockeyansvariga Per Håkansson.

Ett par spelare har redan visat intresse och öppna träningar har genomförts.

– Vi börjar med att söka intresserade spelare och utgår från det. Sen får tjejerna själva bestämma vad de vill göra med laget. Vill de bara ha kul och träffas, eller kanske spela matcher på sikt. De får själva bestämma, fortsätter Per Håkansson.

På herrsidan fanns redan laget Matte HC i Sundbyberg. Men nu väljer de runt 40 hockeyspelarna i åldrarna 22 till 70 år, att istället flytta över verksamheten till SIK. Det nästan fördubblade antal aktiva seniorer i klubben, från runt 50 till närmare 100.

– De har funnits i nio år och umgåtts och tränat på lördagskvällar i ishallen. Jag la fram förslaget om att ingå i SIK istället för att få en mer ”legal” verksamhet och en möjlighet att utvecklas som lag. De gillade idén och ingår numera i klubben. Vi hoppas nu få in flera medlemmar. Både unga och gamla, säger Per Håkansson.

Vad innebär detta för SIK?

– Det är positivt. Vi visar omvärlden att allt inte är elittänk. Efter vår omstart för tre år sedan har vi vuxit mycket och från 2014 har vi tjejer i föreningen. Det bidrar med mångfald till SIK och har lyft hela sektionen.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47