– Vi kan inte göra så mycket, det är bara att rätta oss efter förbundet och pandemiläget. Men sportsligt sett är det ju jättetråkigt. Det har varit en riktig berg- och dalbana emotionellt för spelarna. Vi har gjort två eller tre omstarter. Ladda om. Blir det något spel? Öppning. Stängning, säger Helenelunds IK:s A-lagstränare Håkan Hult.

Och det hela slutade alltså med stängning. Inget seriespel. Ingen upp- eller nedflyttning.

Ulf Lundell sa en gång att en inställd spelning är också en spelning. Men spelarna i Helenelunds IK har knappast samma inställning till en bandysäsong.

– Vi körde igång igen i januari och nu tränar vi tre gånger i veckan, men det är lite avslaget när vi inte har någon match och målbild framför oss, säger Håkan Hult.

Hoppas på ishallen

Nu handlar det om att hålla igång truppen till mitten av mars, sedan blir det uppehåll i fyra veckor innan man går på is igen från april och till mitten av juni.

– Om vi får komma in i ishallen, säger Håkan Hult.

Förra säsongen vann Helenelunds IK division 1 östra, utan en enda förlust, och fick kvala till Allsvenskan. Målet var att nå minst lika långt säsongen 20/21.

– Ja, det var alla spelare inställda på. Och vi hade fått förstärkningar som gjorde att det var ett rimligt mål att gå upp, unga spelare som ändå hade erfarenhet av spel i Allsvenskan, säger Håkan Hult.

Så vad blir målet nu, för säsongen 21/22?

– Det är svårare att svara på. Ett par spelare försvinner på grund av flytt, ja varje säsong är det ju tre till fem som lämnar, men vi har redan tagit kontakt med några som kan ersätta dem. Målbilden blir nog kvar, den försvinner inte även om vi har haft ett år med covid-19.

Och ekonomiskt, hur har ni klarat er?

– Vi har haft mindre utgifter när vi inte har betalat domaravgifter och resor. Även kostnaderna för planhyror och material har minskat, så det här blir en säsong med plus för oss, säger Håkan Hult.