Sundbyberg klarade sig kvar i Tvåan

Läget var prekärt och en seger ett måste. Då klev formstarke Kim Skarf Larsson och stänkte in två mål i 2-1-segern mot GUSK. Ett resultat gjorde att SIK klarade sig kvar i Tvåan – utan att behöva få genomlida ett nervkittlande kval.

  • Publicerad 15:45, 17 okt 2016

Vann när det gällde som mest

På förhand var avslutningen helt klart en rysare. Efter två raka förluster var Sundbybergs IK:s fotboll tvungna att vinna avslutningen, och dessutom förlita sig på andra resultat.

Inför den avslutande bottenstriden hade SIK ändrat sin offensiva taktik. Även om det blev förlust näst senast, mot BKV Norrtälje (1-3), såg åtminstone offensiven starkare ut.

– Efter förlusten mot IK Franke (0-3) ändrade vi i anfallsspelet. Man såg tydligt förändringen mot BKV, trots att vi förlorade. Det gav bra energi inför GUSK-matchen, berättar Stephanos Tecle, huvudtränare.

Energin var påtaglig i avgörandet inför 158 åskådare på Sundbybergs IP. Och efter två mål av den formstarka anfallaren Kim Skarf Larsson (sju mål totalt), samtidigt som serievinnaren Sollentuna slog bottenkonkurrenten Kvarnsveden, var ett säkrat kontrakt ett faktum. Efter 2-1 (1-0) hemma mot Gama Upsala SK,  klarar sig nykomlingen SIK kvar i Division 2 norra Sveland.

– Det var intressant att få uppleva en bottenstrid, framför allt nu när det gick bra. Det är en erfarenhet rikare, som vi lär oss av. Vi hade delvis räknat med kvalspel så klarat kontrakt kändes både skönt och trevligt, fortsätter Stephanos
Tecle.

Trots att SIK förlorade två av tre matcher i sluttampen – gick det ändå vägen.

– Vi föll lite på eget grepp trots bra utgångsläge, men det var starkt av gruppen att få ny energi. Vi vann när det gällde som mest.

Säsongen har varit svajig, menar Stephanos.

– Det är en liten besvikelse att inte klara kontraktet förrän i sista omgången. Jag hade gärna önskat att vi hade varit stabilare och haft flytet över flera matcher. Men vi har saknat stabiliteten.

– Jag tycker ändå att gruppen och ledargruppen gjort det bra, vi har ju haft en stor spelaromsättning under året. Vi avslutade ju inte alls med samma lag som startade säsongen.

Efter sex år som huvudtränare lämnar Stephanos nu den rollen. Han blir i stället sportchef.

– En rolig och utvecklande tid. Det har varit häftigt att få följa en grupp och häftigt att se grabbarna växa som personer och spelare. Jag har varit en del av ett starkt team och en stöttande förening. Under resans gång har föreningen växt på ett härligt sätt.

Tränarrekryteringen pågår och dessutom ett nybygge av truppen.

– Vi har flera bra tränarkandidater på gång och vi ska även bygga om spelartruppen. Laget har haft i princip samma stomme som vi hade i Fyran, men den börjar nu vittra sönder. Det gäller nu att bygga en ny stomme inför Division 2-spelet nästa år. Det ska vi lägga tonvikt på.     

Mer SIK:s säsong i siffror

Publiksnitt: 172 åskådare (6:e plats).

Bästa målskytt: Kim Skarf Larsson, 7 mål.

Antal gjorda mål: 33 mål.

Insläppta mål: 48 mål (-15 i målsnitt).

Målrikaste match: 6-2-vinst mot Västerås IK i juni.

Största förlust: 2-5 mot IK Franke borta i juni.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47