SEGER. Väsby hämtade in 0–2 och 2–4 och vann slutligen i sudden death över Lindlöven. Foto: Arne Rundlöf, arkivbild

Stridlund ordnade Väsbyseger i sudden death

Efter förluster mot Almtuna och Vallentuna fick Vilda Väsby med sig en sudden death-seger från eftermiddagens träningsmatch mot Lindlöven, 5–4.

  • Publicerad 18:45, 1 sep 2019

Försvarsspelet lämnade en del i övrigt att önska när Väsby i eftermiddag på bortais mätte sig med Lindlöven från västra hockeyettan. I första perioden gjorde närkingarna mål på sina två första skott och det var tio minuter mellan dessa.

– Oinspirerat, omständigt och kladdigt, sammanfattade sportchefen Tom Tärnström efter en period.

Efter den andra plussade han på med "snällt försvarsspel". Då var det ändå en period där Anton Rask reducerade och Mikael Lengmo kvitterade till 2–2 innan ett par bussiga byten gav hemmalaget ny ledning med två måls marginal.

Eric Winbergh inledde andra perioden med att missa en straff, i slutskedet av den reducerade han, framspelad av Lengmo, till 3–4.

Offensivt hade Väsbylaget tagit ett kliv framåt och i slutperioden var det bitvis ett lag på isen. Felix Dahlgren kvitterade tidigt, men för tredje träningsmatchen i följd blev det förlängning.

På övertid avgjorde backen Fredrik Stridlund med ett praktskott i krysset. Pucken på silverfat fick han av Jesper Kemi.

Tredje perioden och förlängningen var Väsbys från början till slut. Power play i dryga 20 minuter är en beskrivning av matchbilden.

– Eller ett enda långt anfall där vi är för uddlösa, säger Tom Tärnström som utifrån styrkeförhållandena tyckte att att det borde blivit en seger under ordinarie tid.