ALLA. Eklunds Bowling får priset främst för deras satsning att sprida sporten. Foto: Anders Ekström

Stans bästa bowlinghall finns i Väsby

Lust att bowla i Stockholms bästa hall? Åk i så fall till Sigma i Upplands Väsby. Eklunds Bowling vann nyligen priset som ”årets bästa” i huvudstaden och fick utmärkelsen för sina insatser att sprida sporten.

  • Publicerad 15:00, 17 jun 2019

Det var på Stockholms bowlingförbunds årsmöte, nyligen, som priset delades ut. Eklunds Bowling, i Sigma centrum, fick då mottaga utmärkelsen som ”årets bästa hall”.

Ett stort erkännande.

– Det känns väldigt roligt att vinna det för första gången, säger ägaren Mats Eklund som drivit hallen i sin nuvarande form i drygt fem år.

Hallen får priset för deras stora arbete att sprida sporten.

– Ja, vi har verkligen satsat och brinner för sportbowlingen. Självklart är nöjesbowling och barnkalas viktigt det med, men för oss är det väldigt viktigt att ha stort fokus på sportbowlingen, fortsätter Mats.

Startat nybörjarkurs

Flera klubbar spelar idag kontinuerligt i hallen och det arrangeras även verksamhet för ungdomar samt en nybörjarkurs.

– Vi har försökt att locka hit fler nya bowlare och man har kunnat testa till ett lågt pris med en bra instruktör. Det är viktigt att försöka få ner barn och ungdomar hit och få bort dom från tv-spelen.

Dessutom har hallen blivit av ett fäste för parabowlingen. Bland annat har distriktsfinalen ”High Five” och poolspelsfinalens slutspel spelats i Sigma under senvåren.

– Vi är måna om alla och har ingen särskiljning. Vårt mål är att alla ska kunna bowla här.

Vad innebär utmärkelsen för er?

– Det än stor credit på att vi är på rätt väg och satsar på alla sorters bowlare. Vi vill även framåt med sporten och försöker göra vad vi kan för det.