Vinnare. Isabelle Falck tar emot Hejapriset efter Sollentuna VK:s semifinal i Fyrishov i Uppsala den 23 januari. Foto: Robert Boman

Sollentunastjärnor skänker prispengar till moderklubben

23–24 januari avgjordes volleybollens Grand Prix i Uppsala och Sollentuna VK:s center Isabelle Falck fick då ta emot Hejapriset för sin positiva energi och sitt sportsliga beteende. Prispengarna på 5 000 kronor valde hon att skänka till moderklubben.

  • Publicerad 14:35, 27 jan 2021

– Det är här jag började spela volleyboll och klubben har verkligen gett mig chansen att utvecklas både på och utanför planen. Det känns som en självklarhet att ge tillbaka till Sollentuna VK, säger Isabelle Falck.

Hejapriset är en del av Svenska Spels och Riksidrottsförbundets initiativ Tillsammans för fler i rörelse.

Dubbla priser

Under helgens Grand Prix delades priset ut i varje semifinal, till en spelare som bidrog med positiv energi och som har ett sportsligt beteende mot domare, motståndare och funktionärer.

Isabelle Falck tog hem priset i semifinalen mellan Sollentuna VK och Hylte/Halmstad, och det blev dubbla priser för Sollentuna då även herrarnas libero Lucas Nordström vann Hejapriset i semifinalen mot Habo. Han valde också att ge pengarna till Sollentuna VK:s ungdomsverksamhet.

Sportslig. Sollentuna VK:s libero Lucas Nordström vann Hejapriset i lagets semifinal mot Habo. Foto: Robert Boman

– Det kändes som en viktig symbolisk sak att ge pengarna till en förening med bra barn- och ungdomsverksamhet, och då landade det i att jag vill ge det här bidraget till min egen klubb. Jag vet hur extremt mycket energi, tid och engagemang som läggs på barnen och ungdomarna, och hur genomtänkt föreningen arbetar med det, säger han.

"Glada att få stötta"

Tillsammans för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. 

– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Volleybollförbundet och volleybollföreningarna. Jag hoppas att prispengarna kan ytterligare hjälpa Sollentuna VK i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

Svenska Spel och RF i samarbete

Tillsammans för fler i rörelse är ett projekt som Svenska Spel driver tillsammans med Riksidrottsförbundet.

Projektet består både av sponsringsavtal med specialidrottsförbund och av Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond.

Sponsringsavtal med 62 specialidrottsförbund bidrar till idrottens egen verksamhet för att få fler fysiskt aktiva och motverka en stillasittande livsstil. Tanken är att kunna inkludera fler till att bli fysiskt aktiva genom att använda specialidrottsförbundens kunskap och kreativitet.

Den andra delen av samarbetet är Rörelsefonden där alla specialidrottsförbund har möjlighet att söka medel för projektidéer som sänker trösklarna för barn, ungdomar, vuxna och äldre att röra på sig.

Visa merVisa mindre

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26