– Det är här jag började spela volleyboll och klubben har verkligen gett mig chansen att utvecklas både på och utanför planen. Det känns som en självklarhet att ge tillbaka till Sollentuna VK, säger Isabelle Falck.

Hejapriset är en del av Svenska Spels och Riksidrottsförbundets initiativ Tillsammans för fler i rörelse.

Dubbla priser

Under helgens Grand Prix delades priset ut i varje semifinal, till en spelare som bidrog med positiv energi och som har ett sportsligt beteende mot domare, motståndare och funktionärer.

Isabelle Falck tog hem priset i semifinalen mellan Sollentuna VK och Hylte/Halmstad, och det blev dubbla priser för Sollentuna då även herrarnas libero Lucas Nordström vann Hejapriset i semifinalen mot Habo. Han valde också att ge pengarna till Sollentuna VK:s ungdomsverksamhet.

– Det kändes som en viktig symbolisk sak att ge pengarna till en förening med bra barn- och ungdomsverksamhet, och då landade det i att jag vill ge det här bidraget till min egen klubb. Jag vet hur extremt mycket energi, tid och engagemang som läggs på barnen och ungdomarna, och hur genomtänkt föreningen arbetar med det, säger han.

"Glada att få stötta"

Tillsammans för fler i rörelse drivs sedan våren 2017 gemensamt av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. 

– Vi är så glada över att få vara med och stötta Svenska Volleybollförbundet och volleybollföreningarna. Jag hoppas att prispengarna kan ytterligare hjälpa Sollentuna VK i deras arbete med att sänka tröskeln till rörelse, säger Linn Rydstedt, projektledare för Tillsammans för fler i rörelse på Svenska Spel.

https://www.mitti.se/sport/sollentuna-vk-tappade-gp-titeln-efter-finaldrama-i-fem-set/repuax!oO3FzyWY1LaHI1qwwH42tA/?fbclid=IwAR1_7Y2EiAiS1lBGscvw-vErB3kDdoymgA7F6EVtQHj2rc3mVZj1_FLkiqw