Sollentunas Peter Blomgren jublar. Förstaplatsen i grundserien är säkrad efter klara 3–0 i seriefinalen borta mot Hylte/Halmstad på söndagen. Foto: Robert Boman

Sollentuna VK:s herrar säkrade seriesegern

Det var seriefinal med prestige och förstaplatsen i grundserien i potten. Då gjorde Sollentuna VK en stormatch och vann med 3–0 i set borta mot Hylte/Halmstad på söndagen.

  • Publicerad 11:15, 22 feb 2021

Setsiffrorna skrevs till 23–25, 20–25, 22–25 till gästerna från Sollentuna. En gruvlig revansch för finalförlusten i Grand Prix för en månad sedan, och dessutom en seger som innebär att Sollentuna redan har säkrat förstaplatsen i grundserien trots att två omgångar återstår.

– Att vinna serien för andra året i rad är så klart skitroligt. I början på säsongen satte vi höga mål och seriesegern var ett av dem, så det betyder mycket. Att kunna gå så här långt utan förlora en enda match i serien är givetvis extra roligt, säger Staffan Blomgren, lagkapten i Sollentuna.

Sollentunajubel. Lagkaptenen Staffan Blomgren firar en vunnen poäng. Foto: Robert Boman

Ja, söndagens seger var Sollentuna VK:s 18:e på lika många seriematcher, och setskillnaden är imponerande 54–8.

Fördel av hemmaplan

Seriesegern innebär toppseedning till kommande SM-slutspel, där Sollentuna nu får hemmaplansfördel i samtliga faser.

– Att kunna gå in som förstaseedade är grymt viktigt för oss. Det finns många bra lag i årets serie och hemmafördelen betyder mycket. För att ta hem guldet i april måste man spela på en hög nivå över lång tid, det gäller alla, säger Staffan Blomgren.

Han betonar att spelarna i laget inte slår sig till ro och är nöjda med att ta hem förstaplatsen i grundserien.

– Vi är fortfarande revanschsugna från både förra säsongens avslut och årets GP-final. För oss gäller att hålla oss till vårt spelkoncept och det som gjort oss framgångsrika så här långt – spela snabbt, utnyttja alla våra anfallare och göra få misstag, säger Staffan Blomgren.

Slutspelsstart 3 mars

För oss specifikt gäller att hålla oss till vårt spelkoncept och det som gjort oss framgångsrika så här långt; spela snabbt, utnyttja alla våra anfallare och göra få misstag.

Sollentuna VK:s coach Oskar Muurinen ser seriesegern som ett bra kvitto på att laget har lyckats med sin taktik och har en hög nivå i vårt spel.

– En stark laginsats, där alla har bidragit. Men det är nu den viktigaste delen av säsongen börjar. Vi måste hålla oss hela och friska för att kunna slipa på vissa spelmoment och därmed vara ännu lite starkare när slutspelet väl börjar.

Sollentuna har alltså två seriematcher kvar – Falkenberg VBK hemma den 27 februari och Floby VBK borta den 28 februari. Därefter startar SM-slutspelet onsdagen den 3 mars.

Sollentuna VK:s damer ligger på femte plats i tabellen och har tre matcher kvar att spela. Närmast väntar tabellfaran Gislaved hemma på torsdag den 25 februari, och vid seger tar Sollentuna över fjärdeplatsen.

Skolor håller stängt efter sportlovet

Nyheter Elever vittnar om tuffare krav med distansundervisning Högstadie- och gymnasieskolorna i Sollentuna håller stängt under vecka 10 för att minska risken för smittspridning efter sportlovet. Då är det distansundervisning som gäller, något som innebär en...fredag 26/2 15:30

Gillbogården redan tömd – alla äldre har flyttat ut

Nyheter Personal på Edsbergs äldreboende får gå I november beslutade vård- och omsorgsnämnden att Gillbogårdens äldreboende skulle stängas. En plan för flytten av de boende skulle tas fram och presenteras i mitten av februari – men då hade alla de...fredag 26/2 12:26