SJU. Simon Brännvall gjorde sitt sjunde mål den här säsongen mot Visby. Foto: Anders Ekström

Sollentuna föll på övertid mot topplaget Visby Roma

Efter en stark hemmainsats kunde SHC till slut knipa en poäng av topplaget Visby/Roma. I en svängig och sevärd historia kunde gotlänningarna dock avgöra på övertid.

  • Publicerad 09:10, 2 dec 2019

Redan efter 14 sekunder kom 1–0 via Simon Brännvall. Återigen fick därmed gästerna en stark start tidigt. Men gästerna kunde vända på skutan och mot slutet av första kom både 1–1 och 1–2. Båda i power play.

Den sevärda matchen fortsatte i andra perioden då det blev en riktig målfest. Först 2–2 av Fredrik Wink, sedan 2–3 och därpå kvittering av Simon Boman. Dock kunde gotlänningarna göra även 3–4 i slutet på andra vilket avslutade den roliga mittperioden i Sveab Arena.

Men hemmalaget gav sig inte.

På ett powerplay kom kvitteringen av Emil Ström tidigt i tredje. Och därpå var det slut på målfyrverkeriet. Matchen gick till övertid och där var gästerna starkare och avgjorde i tre mot tre efter drygt två minuter.

Visby/Roma gick därmed upp som etta i hockeyettan östra efter ha fortsatt med sig extrapoängen från Sollentuna (4–5).

Trots övertidsförlusten finns det mycket att ta med från söndagen. Bland annat tre mål med fullt manskap på isen och att de länge pressade ett starkt topplag.

Efter 19 spelade omgångar ligger SHC åtta. Tre matcher återstår av grundserien och det mesta talar för att det blir fortsättningsserien.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00

Självplock av jordgubbar i Väsby dröjer till nästa år

Nyheter Corona satte stopp för korona Den som vill plocka lokala jordgubbar får ge sig till tåls ett år till. Upplands Väsby Självplock håller stängt även denna säsong – men 2022 blir det en ny fräsch sort i odlingen.fredag 23/7 16:29

Erik tävlar bland världseliten i bågskytte

Nyheter Sollentunabo debuterar i seniorlandslaget 22-årige Erik Persson debuterar i seniorlandslaget i bågskytte. Samtidigt som han är heltidsstuderande KTH-student är han en av Sveriges mest relevanta compound-skyttar. "Det krävs mycket planering...fredag 23/7 14:42