– Självklart är vi besvikna. 60 poäng brukar alltid räcka till åtminstone kvalplats, säger Christer Mattiasson, lagets huvudtränare tillsammans med Rebaz Hassan.

Det var dock inte enbart besvikelse efter storsegern mot Team TG i Umeå på söndagseftermiddagen.

– Efter 30 minuter började vi reflektera över vad vi faktiskt har åstadkommit. Vi har gått från negativt kval i fjol till det här, att nästan få kvala till Superettan. Det är en fantastisk grupp och vi har haft bra stämning hela säsongen. Jag vill lyfta de äldre spelarna som har hållit ihop allt, det har varit en bidragande faktor till att det har gått så bra, säger Rebaz Hassan.

"Vilka mål vi gör"

Förutsättningarna inför sista omgången var att Sollentuna skulle passera BP, och ta kvalplatsen, vid seger i den egna matchen om Vasalund samtidigt slog BP. Men efter 1–1 i paus på Skytteholms IP gjorde BP två mål i andra halvleken och vann med 3–1.

– Vi kunde bara göra vårt och det gjorde vi verkligen. Vi avslutar med en 5–1-seger och vilka mål vi gör! säger Christer Mattiasson och kan inte låta bli att skratta lite.

Sollentuna är ett spelande lag och brukar passa sig fram till skarpa målchanser i straffområdet. Med undantag för första målet i Umeå, då Eyasu Alemayehu från nära håll stötte in Monir Jelassis inspel från högerkanten, var det dock i stället idel praktfulla distansskott som resulterade mot Team TG.

Eyasu Alemayehu pricksköt in sitt andra mål i den 25:e minuten efter att ha avancerat ostört i mitten.

Tio minuter senare reducerade Team TG då Sollentuna svarade för ett självmål, men särskilt oroligt blev det aldrig.

Tre kanoner inom tio minuter

Efter knappt halva andra halvlek placerade Fabian Ahlstrand behärskat in 3–1, cirka 20 meter från målet, och strax därefter ruschade Monir Jelassi fram på högerkanten och dundrade in 4-1.

Ytterligare endast fyra minuter senare var det dags för nästa distansskott i nät då Taha Abdi Ali fick till en fin båge över målvakten och fastställde slutresultatet 5–1.

Vad vet ni inför nästa säsong?

– Ingenting. Jag och Rebaz har inte förlängt våra kontrakt och en del spelarkontrakt går också ut. Jag hoppas och tror att föreningen knyter till sig de flesta och tänker att Sollentuna kan vara med i toppen. Det går att göra väldigt stora saker med små resurser, säger Christer Mattiasson.

– Vi får sätta oss ner med Micke (klubbchefen Mikael Thorstensson) och utvärdera säsongen och hur vi ska gå vidare nu, säger Rebaz Hassan.