Rutin ska ta hem SM-guldet till Enköping

De rutinerade herrarna i Division 1-klubben Team Enköping BK har spelat till sig en plats i bowlingens finrum. I mars gör de upp om SM-tecknen under den tv-sända SM-veckan.

  • Publicerad 09:18, 14 feb 2020

Mycket allvar och för lite känslor.

Via Upplands distriktsmästerskap, samt två stegfinaler mot landets bästa bowlingklubbar har Stefan Dew, Stefan Yngström, Johan Brunsberg och Johan Norell i Team Enköping BK, tagit sig hela vägen till Bowling-SM i tremanna.

– Det började egentligen som en kul grej att vi skulle spela DM ihop. Nu har vi gått hela vägen, säger Stefan Dew.

Avancemanget skakade för en kort stund om Bowlingsverige.

– De bästa spelarna i Sverige idag är runt 25-26 år och är semi- eller heltidsproffs. De är i en ålder så att de inte har någon koll på oss. Vi var som bäst när vi var i deras ålder. Det blev eko i vår bowlingsfär efter det, tills alla fick reda på att vi vunnit SM-medaljer förut, säger Stefan Dew.

Ska bjuda på show

SM-tävlingen kommer att ses av långt fler än de närmast sörjande. Mästerskapet är en del av SM-veckan som avgörs i Luleå och Boden i slutet av mars. Och Team Enköpings försök att ta den åtråvärda SM-bucklan kommer att livesändas i Sveriges television den 30 mars. Och Enköpingsspelarna lovar att visa känslor – i med och motgång.

– En sak som jag upplever med tv-sändningarna är att det blir för lite inlevelse från oss spelare. Det blir mycket allvar och för lite känslor. Men det blir upp till oss att göra jobbet i mars. Vi ska bjuda på inlevelse, säger Stefan Dew.

Redan medaljörer

Redan inför avresan mot Boden är trion SM-medaljörer. För hur det än går under SM-veckan kommer de som sämst att få med sig en bronspeng hem. Men det rutinerade siktet, är inställt på guld.

– Vi går för att vinna, säger Stefan Dew och lagkamraten Johan Brunsberg tillägger:

– Det vore ju tjänstefel av oss att åka upp utan att ha siktet inställt på seger.

Bowlingess. Stefan Dew, Stefan Yngström, Johan Brunsberg i Team Enköping spelar om SM-guldet i tv. Foto: Fredrik Gustafsson

Så går finalspelet till

Tre herrlag och tre damlag har kvalificerat sig till SM i tremanna-bowling. Medaljör­erna har kvalificerat sig via distriktsmästerskap och kvalspel. Finalspelet i Boden avgörs i en så kallad ”stegfinal”. Det innebär att det tredje bästa laget från kvalet möter först det andraplacerade om vilket lag som får möta kvalvinnarna (BK Kaskad) om titeln svensk mästare 2020.

Källa: SMveckan.se

Mittfältare med allsvenska meriter klar för ESK

Sport Mittfältare med både allsvenska och pojk- och u-landslagsmatcher på meritlistan ansluter till ESK. – Jag kände att det var dags för ett miljöombyte och då passade ESK bra, säger Rasmus Lindgren till...fredag 8/1 14:01