Rotebro vill bevisa att de är ett kvallag

En dryg tredjedel återstår av säsongen och Rotebro ligger trea. På de sista sju matcherna vill innebandygänget behålla kvalplatsen – och hitta en bra känsla inför ett eventuellt kval.

  • Publicerad 15:00, 25 jan 2018

”Ömsom vin, ömsom vatten skulle jag
säga

Efter 15 spelade omgångar av division 1 östra Svealand kan man konstatera ett par fakta. Inget lag har dragit ifrån, det finns flera aspiranter att nå kvalplats (topp fyra) och många täta matcher har avverkats. Kort och gott en jämn serie.

För tredjeplacerade Rotans del har säsongen varit upp och ner. Visserligen en fin vinstrad med sex raka kring november, men även en del formdippar.

– Ömsom vin, ömsom vatten skulle jag säga. Det har varit blandade prestationer och upp och ner, säger huvudtränaren Roger Östergren.

Varför tror du att det blir så?

– Vi kan ha en naivitet i vårt jobb emellanåt, alla enheter jobbar inte alltid lika hårt. Och sedan har vi släppt för många enkla mål. Men å andra sidan hade vi ju en fin och lång vinstform under hösten, men har haft svårt mot vissa lag denna säsong. Inte hittat flytet alla gånger, fortsätter Östergren.  

Ja, av Rotans fyra fulltidsförluster hittills kommer tre av dem mot Rosersberg och IBK Runsten. Första matchen mot Runsten slutade dessutom med övertidstorsk. Just dessa två ”bogey-teams” tillskansade RIS förluster i årets två första matcher efter juluppehållet.

På lördagen bröts förlusttrenden då Rasbo slogs borta med 3–1. En bra och stabil insats, menar Östergren.

När innebandygänget spelar mot tvåan Järfälla på lördag (b) kliver de in i sista tredjedelen av serien. Målet är att ligga kvar topp fyra.

– Ja, eftersom vi ligger på kvalplats just nu så är givetvis målet att ligga kvar där. Ett kval vore grädde på moset.

Östergren vill ha många svar från laget, och dess form, på de återstående sju matcherna. Bevis på att de är redo.

– Jag vill se så bra prestationer som möjligt. Ska vi spela ett kval måste vi komma in med en bra känsla och vi har sju matcher att visa det på.

Hur menar du?

 – Jag vill att alla ska känna att vi har en stor trygghet i allt vi gör och veta vad vi gör på plan. En stabil grund att stå på. Senast mot Rasbo hade vi en skön känsla, det ska vara svårt att slå Rotebro. Om vi hittar den tryggheten och fortsätter jobba bra kollektivt kan detta sluta bra.

Mer Rotans sista sju kamper

Järfälla (b)

Bele Barkarby (h)

Sandviken (b)

Åkersberga (h)

Alunda (b)

Björklinge (h)

Grimsta (b)

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pojke misshandlad och rånad ombord på pendeltåg

Nyheter Stor polisinsats i jakt på gärningsmännen En pojke i 15-årsåldern blev enligt polisen misshandlad ombord på ett pendeltåg av två personer mitt på dagen, vid 13.30-tiden, i lördags. Efter misshandeln tog de hans jacka och steg av på Helelunds...torsdag 20/1 9:23

Man till sjukhus – gick igenom isen

Nyheter Räddningstjänsten uppmanar om att vara försiktig Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en man gick genom isen på Edsviken. "Var extremt försiktig".onsdag 19/1 14:22