Rotebro kvitterade i kvalet efter superrysare mot Spiders

Rotebro har kvitterat i det allsvenska kvalspelet mot Järfälla Spiders. I en kvalmatch, som hade det mesta, kunde till slut innebandyherrana vinna på straffar inför storpubliken i sim- och sporthallen. Stor matchhjälte blev målvakten August Moberg som tog två straffar i avgörandet. ”Det känns riktigt j-a skönt att vinna”, säger 21-årigen.

  • Publicerad 22:20, 21 mar 2018

Gör vi det som ett lag så går vi tillbaka till allsvenskan

Vilken match det blev denna småkyliga onsdag i sim- och sporthallen. Efter 4-10 borta mot Järfälla i lördags var Rotebro piskade att vinna den andra kvalmatchen för att inte säsongen skulle ta slut.

Och det var ett taggat hemmalag som äntrade matchen. De mörkblåröda kändes heta från start och aningen mer på gång än gästande Järfälla. I en välspelad match gjorde hemmalagets Jonathan Segerlund 1-0 i första, och en bit in i andra gjorde Simon Fungdahl 2-0.

Där och då kändes ledningen ganska stabil. Första perioden hade varit ganska jämn, men i andra tog Rotan över matchen ännu mer. Med ett väldigt starkt försvars- och målvaktsspel som grund kunde de göra både ett och två mål till i mittenperioden. Backarna Jeppsson och Sandman, samt målvakten August Moberg var väldigt bra hela matchen. Framåt visade Patrik Edgren och Simon Fungdal vägen.

Men Järfälla skulle få känning efter en kvart i andra (2-1). Relativt onödigt vid det skedet av matchen. Dock blev glädjen kortvarig, då Patrik Edgren gjorde ett riktigt viljemål bara 15 sekunder efter (3-1).

Den tredje perioden skulle bli en lustig period. Rotebro var bra med i matchen, men när 3-2 kom efter sju minuter jobbade gästerna in sig i matchen. Fyra minuter senare kom även kvitteringen. Ett tecken på Järfällas kvalitéer som lag. Hemmalaget hade lägen att punktera matchen och den allmänna känslan var att de skulle avgjort innan periodsignalen. Men icke. Starka Järfälla klarade oavgjort och tog matchen till förlängning.

Känslan var att Rotebro skulle avgöra matchen även i förlängningen. Men icke då också. Chanser fanns, men den förblev lustigt nog mållös och straffar var ett faktum.

Vojtech Bagin visade vägen då vägen till en början med en kylig straff (under benen på målvakten) och August Moberg lyckades därefter knipa två av de rödas straffar, detta till storpublikens stora glädje.

I en välspelad kamp inför 405 (!) åskådare kvitterade Rotan i det allsvenska kvalet efter 5-4 hemma (efter str.)

– Det känns riktigt j-a skönt att vinna. Jag tycker vi gör en bra match, även om det är väldigt jämnt. Det var fram och tillbaka hela matchen, säger matchhjälten August Moberg strax efter ”tv-puck-högen”.

August, 21, gjorde en stark match och blev rättvist alltså matchvinnare i straffläggningen.

– Jag är nöjd, absolut. Att bara släppa tre kassar är okej. En bra match avgjordes till slut på ett rättvist sätt.

Vad tänker man som målvakt i en straffläggning?

– Oj, det är mycket tankar. Ibland vill man nästan ha straffar för att kunna bli matchhjälte, he he.

På lördag väntar nu en tredje kvalmatch för att då kora en ensam kvalvinnare. Vinnaren möter segraren i det andra kvalet (Runsten eller Barkarby) om en allsvensk plats.

– Så länge vi ger järnet som ett lag och fightas tar vi det. Vi alla måste vara redo, varje individ måste vara redo. Gör vi det som ett lag så går vi tillbaka till allsvenskan, avslutar Moberg.

Den tredje kampen spelas borta i Järfälla på lördag (14.30).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Man till sjukhus – gick igenom isen

Nyheter Räddningstjänsten uppmanar om att vara försiktig Räddningstjänsten fick rycka ut efter att en man gick genom isen på Edsviken. "Var extremt försiktig".onsdag 19/1 14:22

Älgen i Edsviken nere för räkning

Nyheter Vinterstormen fällde skogens konung igen Efter drygt ett och ett halvt år på sin post, på grundet utanför strandpromenaden i Tegelhagen, har plåtälgen i Edsviken ännu en gång fallit offer för en vinterstorm.onsdag 19/1 12:20