Rotan har ena foten i division 1 – avgörande på onsdag

Rotebro fick en gratischans att kvala – och innebandydamerna har verkligen tagit den. På torsdagen kom andra raka kvalsegern och nu har de en god chans att få stanna i ettan. Nästa vecka spelas den avgörande "finalen".

  • Publicerad 10:00, 12 apr 2019

Vi klev ut med ett stort självförtroende och satte ett bra offensivt tryck från start

Egentligen kom Rotebros innebandydamer sist i division 1 den gångna säsongen och skulle åkt ur. Men de fick en andra chans eftersom Älvsjö B inte fick kvala samtidigt som deras allsvenska a-lag.

Och de har verkligen tagit det halmstrået.

På de två inledande matcherna har laget vunnit båda och har nu har maxpoäng. I första matchen slogs Vaxholm med 9–4 och igår blev det klara 11–5 mot Tumba. Både matcherna spelades hemma.

– Vi klev ut med ett stort självförtroende och satte ett bra offensivt tryck från start. Vi dippade en stund i andra perioden men växlade upp starkt i tredje och stängde matchen, sa tränaren Mårten Storm till hemsidan efter torsdagsmatchen.

Allt avgörs nästa vecka

En match återstår och den spelas mot Nacka Wallenstam som också har full pott hittills. Den ska spelas på onsdag i Ormingehallen, Nacka.

Vinnaren i den matchen spelar i division 1 nästa säsong. Spännande avslutning onekligen.

Kvalet till division 1

Rotebro – Vaxholm, 9-4

Rotebro – Tumba, 11-5

Nacka – Rotebro, 17 april borta

Visa merVisa mindre

Ny burgarkedja öppnar i Häggvik

Nyheter Lokalerna mot Bagarbyvägen börjar fyllas med restauranger Kroglokalerna i Häggviks handelsplats stod länge tomma, men nu börjar de sakta men säkert fyllas upp. Först ut att var Chop Chop för några veckor sedan. Och i dag, den 25 maj, öppnar hamburgarkedjan...onsdag 25/5 6:20

”SL:s biljettsystem är otydligt”

Nyheter Slukade alla biljetter på en gång Bengt Cederfelt trodde att det gick att köpa ett antal resor i SL-appen att "ha på lager", precis som med det nya gröna SL-kortet. Men inte. Allihop drogs när han aktiverade biljetten.tisdag 24/5 8:46