Rotan hämtade upp – men tappade mot slutet

Täby FC blev vinnare i det heta toppmötet på onsdagen. Rotebro hade slagläge i sluttampen efter en fin upphämtning – men tappade och föll med 4–6.

  • Publicerad 09:00, 8 nov 2018

Att det var två topplag som möttes var tydligt. Tempot var högt och matchen påminde långa stunder om en allsvensk kamp. Täby spelade ju även mycket riktigt i allsvenskan 2017/18. Matchen var även extra speciell för flera Rotanspelare (bland annat Nyholm) då de har ett förflutet i just TFC.

Rotan bjöd upp bra till dans på onsdagen, men det var obesegrade Täby som hela tiden var snäppet före.

Efter en mållös första visade TFC vägen i mittenperioden. Gästernas Christoffer Dunvret gjorde då både 0–1 och 1–2 (i box play) i andra. Målskytt däremellan var Rotans Daniel Wikman.

Händelserik tredje

I början på tredje kom även 1–3 från samme Dunvret. Ridå? Nej, Rotan kom igen. Sebbe Mellqvist reducerade omgående till 2–3. Visserligen kom även 2–4 från gästerna innan Rotebro fick feeling – igen.

Anders Lundin, som kom på mellanhand på ett baklängesmål, reducerade först till 3–4. Därpå kom även kvitteringen av Sebbe Mellqvist.

I sluttampen stod matchen och vägde. Hemmalaget hade en boll inne men den blev bortdömd för hög klubba. Istället skulle serieledaren och ex-allsvenskingen visa sig vara numret större i Norrortsderbyt. TFC:s Marcus Ström gjorde både 4–5 och sedan 4–6 i öppen kasse.

Täby är fortsatt serieledare medan Rotebro IBK ligger femma efter sju omgångar av ettan. I helgen väntar Bele Barkarby.

Rotans tre stjärnor

*** Patrik Jeppsson

** Sebastian Mellqvist

* Tim Lundström

Visa merVisa mindre

Smittade elever var i skolan – nu stängs högstadiet i en vecka

Nyheter Utbildningsnämndens ordförande tog beslutet på söndagen Högstadiet på Helenelundsskolan går över till fjärrundervisning från och med i dag måndag och fram till och med fredag den 4 december. Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn (M) tog...måndag 30/11 1:20

Ett steg närmare nytt utegym efter promenad i Tegelhagen

Nyheter Brett stöd för nytt utegym i södra Sollentuna I förra veckan sågs intresserade invånare och ett gäng politiker i Tegelhagen för att kika på några olika platser som skulle kunna funka för ett nytt utegym. Och redan nu har Katti Bauer,...söndag 29/11 10:23