Rotan hämtade upp – men tappade mot slutet

Täby FC blev vinnare i det heta toppmötet på onsdagen. Rotebro hade slagläge i sluttampen efter en fin upphämtning – men tappade och föll med 4–6.

  • Publicerad 09:00, 8 nov 2018

Att det var två topplag som möttes var tydligt. Tempot var högt och matchen påminde långa stunder om en allsvensk kamp. Täby spelade ju även mycket riktigt i allsvenskan 2017/18. Matchen var även extra speciell för flera Rotanspelare (bland annat Nyholm) då de har ett förflutet i just TFC.

Rotan bjöd upp bra till dans på onsdagen, men det var obesegrade Täby som hela tiden var snäppet före.

Efter en mållös första visade TFC vägen i mittenperioden. Gästernas Christoffer Dunvret gjorde då både 0–1 och 1–2 (i box play) i andra. Målskytt däremellan var Rotans Daniel Wikman.

Händelserik tredje

I början på tredje kom även 1–3 från samme Dunvret. Ridå? Nej, Rotan kom igen. Sebbe Mellqvist reducerade omgående till 2–3. Visserligen kom även 2–4 från gästerna innan Rotebro fick feeling – igen.

Anders Lundin, som kom på mellanhand på ett baklängesmål, reducerade först till 3–4. Därpå kom även kvitteringen av Sebbe Mellqvist.

I sluttampen stod matchen och vägde. Hemmalaget hade en boll inne men den blev bortdömd för hög klubba. Istället skulle serieledaren och ex-allsvenskingen visa sig vara numret större i Norrortsderbyt. TFC:s Marcus Ström gjorde både 4–5 och sedan 4–6 i öppen kasse.

Täby är fortsatt serieledare medan Rotebro IBK ligger femma efter sju omgångar av ettan. I helgen väntar Bele Barkarby.

Rotans tre stjärnor

*** Patrik Jeppsson

** Sebastian Mellqvist

* Tim Lundström

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Delvis fjärrundervisning på gymnasiet i nästa vecka

Nyheter Beslutet togs efter dialog med regionens smittskydd I torsdags meddelade regeringen att gymnasierna ska bedriva en kombination av fjärr- och närundervisning. Från och med i morgon, den 25 januari, är det därför delvis fjärrundervisning som gäller på...söndag 24/1 13:38

Halkolyckorna ökar – 30 procent fler benbrott

Nyheter Det här ska du tänka på innan du ger dig ut Olyckor kopplade till halka ökade under förra veckan. Det här kan du tänka på innan du ger dig ut på isiga och snöiga gator.söndag 24/1 6:15

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20