Rotan hämtade upp – men tappade mot slutet

Täby FC blev vinnare i det heta toppmötet på onsdagen. Rotebro hade slagläge i sluttampen efter en fin upphämtning – men tappade och föll med 4–6.

  • Publicerad 09:00, 8 nov 2018

Att det var två topplag som möttes var tydligt. Tempot var högt och matchen påminde långa stunder om en allsvensk kamp. Täby spelade ju även mycket riktigt i allsvenskan 2017/18. Matchen var även extra speciell för flera Rotanspelare (bland annat Nyholm) då de har ett förflutet i just TFC.

Rotan bjöd upp bra till dans på onsdagen, men det var obesegrade Täby som hela tiden var snäppet före.

Efter en mållös första visade TFC vägen i mittenperioden. Gästernas Christoffer Dunvret gjorde då både 0–1 och 1–2 (i box play) i andra. Målskytt däremellan var Rotans Daniel Wikman.

Händelserik tredje

I början på tredje kom även 1–3 från samme Dunvret. Ridå? Nej, Rotan kom igen. Sebbe Mellqvist reducerade omgående till 2–3. Visserligen kom även 2–4 från gästerna innan Rotebro fick feeling – igen.

Anders Lundin, som kom på mellanhand på ett baklängesmål, reducerade först till 3–4. Därpå kom även kvitteringen av Sebbe Mellqvist.

I sluttampen stod matchen och vägde. Hemmalaget hade en boll inne men den blev bortdömd för hög klubba. Istället skulle serieledaren och ex-allsvenskingen visa sig vara numret större i Norrortsderbyt. TFC:s Marcus Ström gjorde både 4–5 och sedan 4–6 i öppen kasse.

Täby är fortsatt serieledare medan Rotebro IBK ligger femma efter sju omgångar av ettan. I helgen väntar Bele Barkarby.

Rotans tre stjärnor

*** Patrik Jeppsson

** Sebastian Mellqvist

* Tim Lundström

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bedragare lurar äldre att de vill boka vaccinering

Nyheter Ber om bankuppgifter och e-legitimation Bedragare ringer runt till äldre och uppger att de kommer från 1177 Vårdguiden och vill boka tid för covid-vaccinering. Och för att kunna göra det behöver de bank-id eller inlogg på bankdosa.lördag 16/1 10:15

Facit efter krisåret: 2 196 Stockholmsföretag i konkurs

Nyheter Fortsatt tuff period väntar för många företagare Vi har tvingats se många butiker, restauranger och andra verksamheter slå igen under pandemin. Konkurserna i Stockholms län minskade ändå något sett över hela 2020 jämfört med året innan – men för...lördag 16/1 6:15

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50