"Jag har inte riktigt känt mig redo att byta från Bromsten än", säger Oscar Pettersson från Bromstens IK. Foto: Ylva Bergman

Oscar från Bromsten efter landslagsdebuten: "De större klubbarna har ryckt i mig"

16-åriga yttermittfältaren Oscar Pettersson från Bromstens IK blev under våren uttagen i pojklandslaget. Nu är hans mål att leva på fotbollen.

  • Publicerad 16:25, 3 okt 2016

Jag har inte riktigt känt mig redo att byta från Bromsten än, jag har inte varit mogen att ta det klivet. Men det känns väl mer och mer lägligt.

Jag har spelat för Bromsten sedan jag var fem år och trivs bra här. Det är nära till planen, jag har massor av kompisar här, jag vet hur det funkar och det har funkat hittills. Laget är väldigt skönt, tränarna är bra och jag gillar miljön här. Bromsten är en bra plats.

När jag blev kallad till uttagning i P16-landslaget i våras var turneringen bara någon vecka senare, så jag hann inte tänka så mycket på det. Jag blev så klart glad när kallelsen kom, det har varit jätteroligt. Just nu är det uppehåll men jag tror att nästa uttagning är i oktober.

Jag har precis börjat på fotbollslinjen på Sjölins gymnasium på Södermalm. Klassen är bra, när alla har samma intresse blir det lättare att snacka. Vi har två träningar och ett teoripass i veckan. Det är lite ovant med tempot nu i början, men jag börjar vänja mig.

"Mitt mål är att spela fotboll professionellt. Det är klart att jag har drömmar om vilka ställen jag vill vara på, men att spela fotboll är det jag vill göra egentligen, oavsett om det är i en Liverpooltröja eller en Bromstenströja", säger Oscar Pettersson. Foto: Ylva Bergman

På skolan tränar jag med spelare som sitter på bänken i A-laget i Djurgården, det är inga dåliga spelare. Men jag tänker inte så mycket på det, jag bara kör.

Mitt mål är att spela fotboll professionellt. Det är klart att jag har drömmar om vilka ställen jag vill vara på, men att spela fotboll är det jag vill göra egentligen, oavsett om det är i en Liverpooltröja eller en Bromstenströja. På skolan tränar jag med Djurgårdens tränare, självklart blir jag lite påverkad av det.

De större klubbarna har varit och ryckt i mig lite, men inte värst. Jag har inte riktigt känt mig redo att byta från Bromsten än, jag har inte varit mogen att ta det klivet. Men det känns väl mer och mer lägligt.

Jag har flera olika planer, men just nu är jag mest sugen på att lira U17-allsvenskan och då måste jag byta klubb. Men först ska vi se till att vinna serien här i Bromsten, sedan får jag se vad som händer.

Oscar Pettersson

Intressen: Vara med kompisar och spela FIFA.

Familj: Mamma, pappa och storebror. Pappa är tränare i Bromstens IK.

Favoritlag: Hemligt. "Det är lite känsligt med Stockholmsklubbarna".

Favoritspelare: Kroos, Gerrard och Ronaldo.

Visa merVisa mindre