Tävling. OK Enen tvingas ställa in den nationella tävlingen Oktoberracet i Fagerskogen i helgen. Foto: Patrik Lander

Orienteringsboom i Enköping under corona

OK Enen tvingas ställa in årets Oktoberrace i Fagerskogen.

  • Publicerad 09:54, 23 okt 2020

På söndag, den 25 oktober, skulle OK Enen ha arrangerat en av sina två stora tävlingar under året – Oktoberracet, i Fagerskogen med start och mål vid motorstadion.

Den nationella tävlingen brukar i vanliga fall kunna locka upp emot tusen deltagare från hela landet. Men i år har arrangörsklubben tvingats att dra i handbromsen och hålla deltagarantalet nere. Men det hjälpte föga. Men de nya restriktionerna för boende i Uppsala län blev arrangemanget en omöjlighet. Vi ett extrainsatt styrelsesammanträde i veckan ställdes tävlingen in.

Men även om årets tävlingar som har gått att genomföra fått anpassats för att följa gällande restriktioner, så menar Patrik Lander, ungdomsansvarig i OK Enen, att orienteringen i Enköping är välmående.

– Det märks på nästan alla plan. Vi har aldrig haft så många anmälningar till våra nybörjarkurser som vi hade i april, säger han och tillägger:

– Det är många som har provat på Hittaut, och vill ta nästa steg. Men säkert har coronarestriktionerna hjälpt till också. Det var ju mycket prat om om utomhusaktiviteter, framförallt i våras. Vi märkte att det var många som anmälde sig i sista stund till nybörjarkurserna.

Även barnen och ungdomarna har blivit flera. Och nu har man fått ett delikat problem på halsen.

– Vi har 35 aktiva barn och ungdomar idag. Vi måste se över hur vi använder våra tränarresurser så att vi klarar att ta emot nästa kull nybörjare på ett lika bra sätt som i år, säger Patrik.

Han är Fannas nya huvudtränare

Sport Fanna BK:s herrar har gjort klart med en ny huvudtränare. – Jag gillar ambitiösa spelare som vill utvecklas, säger Karwan Zarifnejad.onsdag 18/11 9:38