Vikingavallen. Till nästa säsong kommer Frej att ha två lag i division fyra. Foto: David Jespersson

Nu får IK Frej en plats i division 4

Nu är det beslutat att IK Frej Täby FF inför nästa säsong får två lag i division fyra. Målet är att behålla unga spelare i klubben, menar ordförande.

  • Publicerad 15:58, 11 dec 2020

IK Frej Täby FF får ta över Hammarbys TFF plats i division fyra herrar, med start säsong 2021. Hammarby TFF gav bort platsen i serien de inte längre hade tillräckligt med spelare för att kunna billda ett division fyra-lag.

När möjligheten kom att få ett herrlag kunde föreningen inte tacka nej.

– Det är jättekul då våra ungdomar tidigare inte haft någon stans att ta vägen när de blir seniorer, säger Joakim Landén, ordförande IK Frej Täby FF.

Under säsongen gick även IK Frej Täby FF damlag upp i division fyra.

Peter Kleve, föreningschef på Hammarby TFF:

– Vi såg att intresset inte längre fanns hos spelare eller ledare, säger han.

Säkrar ungdomsfotbollen

Alliansföreningen IK Frej består av tre föreningar: innebandy, IK Frej Täby FF (dam och ungdom) samt IK Frej herrfotboll.

Uppdelningen skedde när IK Frej herrfotboll gick upp i superettan.

– Det är kostsamt att driva elitfotboll och det höll på att drabba hela föreningen, därför beslutades det att vi skulle bli en alliansförening. Det har varit svårt för våra ungdomar att spela matcher med herrlaget på grund av att vi är olika föreningar, samt att ett steg till division ett är ett stort steg för många, säger Peter Kleve.

Idag har ungdomsverksamhet omkring 900 spelare. Många av de som ska spela i herr- och damlaget har varit "Frejare" sedan barnsben.

– Det är kul att de nu kan få fortsätta spela i samma klubb, de inspirera också barnen att fortsätta träna.

Siktar på högre divisioner

Nu är målet att laget ska klättra, berättar klubbordförande Joakim Landén.

– Vår vision för herrarna är att de om fem år ska komma upp i toppen på division tre eller botten i tvåan. För damerna hoppas vi till och med på botten i division ett.