Initiativet Gräsroten har under de senaste åren delat ut runt 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Hur pengarna fördelas är upp till Svenska spels kunder som får välja en till tre favoritklubbar när de lägger ett spel.

Bland de klubbar i Stockholms län som får mest pengar under 2020 finns Sundbybergs IK, Hallonbergen IF och Olympique Rissne FC.

”Haft ett tufft år”

– Idrottssverige har haft ett tufft år och därför är Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten viktigare än någonsin. Tillskottet bidrar till att ungdomsidrotten i Stockholms län kan fortsätta växa och välkomna fler tjejer och killar till ett liv i rörelse, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare i ett pressmeddelande.

På grund av corona delades det ut pengar redan i april eftersom många klubbar hade det tufft under våren. Nu delades alltså resten ut.

– Pengarna hoppas vi bidrar till att idrottsföreningar i såväl Stockholms län som i resten av landet kan fortsätta med sitt viktiga arbete att få fler barn och ungdomar i rörelse, säger Patrik Hofbauer, vd på Svenska Spel.