Debut. Mirjam Björklund knyter näven efter en vunnen boll i Båstad. Foto: Linda Carlsson Foto

Mirjam slår sig in bland seniorerna

Tennistalangen Mirjam Björklund var nära att skrälla i sin WTA-debut i Båstad.

  • Publicerad 09:01, 10 aug 2017

Att få göra WTA-debut i Sverige var så sjukt roligt

Ekerötjejen Mirjam Björklund imponerade stort under sin WTA-debut i Båstad dit hon fick ett wildcard i slutet av juli. Trots att det skiljde 550 platser på WTA-rankingen mellan nyss fyllda 19-åriga Björklund och hennes ukrainska motståndare ­Kateryna Kozlova blev det en jämn match som pågick i över två timmar.

Ukrainskan rankad 127 i världen och åttondeseedad i turneringen fick se den unga talangen från Ekerö ­dominera i första set som Björklund vann med 6-3. I det andra setet var det Kozlova som var starkast och vann med 6-2.

Missad matchboll

Tredje och avgörande set ­
blev en riktig rysare där Mirjam Björklund missade en matchboll. Till slut kunde ukrainskan vinna efter
tiebreak med 7-6. Mirjam Björklund hade delade känslor efter matchen.

– Det är såklart aldrig ­roligt att förlora med så små marginaler efter att ha haft en matchboll. Men jag ligger 550 platser bakom tjejen jag mötte så det är kul att se att jag kan mäta mig med tjejer som ligger såpass bra på rankingen, säger hon.

Rolig debut

Mirjam Björklund kom till Båstad i fin form och hade strax innan tagit sin första titel som senior under en ITF-turnering i Belgien. Att WTA-debuten skedde i Sverige tyckte Mirjam Björklund var extra roligt.

– Att få göra WTA-debut i Sverige var så sjukt roligt. Jag njöt av varje sekund på banan och det var mycket tack vare publiken, de var helt underbara! Det blev så motiverande när alla i publiken var så taggade och hejade så mycket, säger Björklund.

Semester

Efter en hel del resande och matchande med hård träning den senaste tiden väntar nu en välförtjänt semester.

– Nu blir det semester med familjen, det ska bli skönt! När man reser och tränar så mycket måste man ladda om batterierna och sen köra järnet igen, avslutar hon.