Mer träning ska lyfta nysatsande Rotebro

Rotebros innebandyherrar gör en nysatsning. Träningsmängden har ökat rejält och inga undantag kommer längre att ges för att slippa träna.

  • Publicerad 15:20, 17 jun 2019

Efter flera år i samma spår kände tränaren Roger Östergren att något nytt måste göras. Dels var träningarna för dåliga och för få, dels fanns det spelare som inte kunde träna varje gång.

– Jag blev en sorts underhålls-tränare och jag ville inte ha det på det sättet. Jag var trött på det, säger Roger.

I höst påbörjar Roger sin åttonde säsong i Rotebros innebandyherrar och han var klar över att en nysatsning behövdes. Istället för att anpassa sig till några enstaka spetsspelare, som inte kunde träna för fullt, drogs det upp helt nya riktlinjer.

Träningsmängden har nu ökat markant, ingen kan ha ”special-dealar” och spelarnas förutsättningar ska överlag bli bättre.

– Nu kör vi stenhårt med de som vill och ska få upp hungern igen såsom det var det i början när jag kom hit. Jag vill jobba på mitt sätt och inte anpassa mig efter enstaka spelare.

Efterfrågat av gruppen

17, vara flertalet unga, spelare är klara och responsen på nysatsningen är mycket bra. Spelargruppen svarade på en enkät efter den gångna säsongen där just mer träning och lagaktiviteter efterfrågades av merparten.

– Alla som är med på tåget har slutit upp bra hittills. Vi kanske inte blir seriens bästa lag men vi ska vara det laget som tränar bäst. Rotebro har en vision att bli sista instans innan SSL och då måste vi träna därefter.

Även för Roger var detta ett vägskäl.

– Jag hade inte varit kvar om det inte blev något nytt tänk. Jag är väldigt taggad för detta och det var ett beslut som behövdes för mig och laget. Det ska bli kul att träna mer och jag har massor med idéer hur vi ska jobba. Vi ska träna stenhårt men samtidigt ska det alltid vara glädjen som styr.  

Fem till ska in

Tre äldre spelare har aviserat att de inte blir kvar och några till har inte bestämt sig än.

– Vill man inte vara med så behöver man inte vara det. Det hade varit kul om de ville vara med och hjälpa till att utbilda de yngre men har man inte tid och lust så går det inte. Nu är det en bra tid för nya stjärnor att födas och ta steget framåt.

Två nyförvärv har anslutit och Östergren är väldigt glad att Simon Sandman, 22, återvänt.

– Simon blir otroligt viktig i vinter, liksom Jeppsson och Fungdahl. Förhoppningsvis vill flera spelare från truppen 2018/19 vara kvar. Fem spelare till ska in i truppen och det viktigaste att de kan och vill träna mycket. Jag kommer inte vika mig där likt tidigare år.

August från Edsviken till junior-EM

Nyheter Direkt efter senior-SM ansluter han till juniorlandslagstruppen Det är bråda dagar för Turebergs Simklubbs August Eriksson. Den nyblivne 18-åringen från Edsviken har precis tävlat i SM, och innan SM ens hunnit avslutas var det den 1 juli samling med...lördag 2/7 7:20

Regeringen miljardsatsar på polisen i Sollentuna och Solna

Nyheter Köper Sörentorp för 1,8 miljarder – "första prioritering är att knäcka gängen" Regeringen har beviljat 1,8 miljarder så att Fortifikationsverket kan köpa Sörentorp i Sollentuna och Solna för polisens räkning. Investeringen är ett led i regeringens arbete med att bekämpa den...fredag 1/7 10:15